Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 2022’nin en popüler yabancı filmleri
        • 1

          1- Çığlık
          (Scream)

          1996’da başlayan serinin beşinci filmi… ‘Çığlık 5’ olarak da biliniyor ama Türkiye dahil birçok ülkede ‘Çığlık’ olarak gösterime girecek. İlk filmin yazarı Kevin Williamson’ın yapımcı olarak yer aldığı ‘Çığlık’ı James Vanderbilt ve Guy Busick yazdı. Wes Craven’ın yönetmen koltuğunu Matt Bettinelli-Olpin ile Tyler Gillett’a bıraktığı film, 2011 tarihli ‘Çığlık 4’ filminin devamı niteliğini taşıyor. Serinin önceki filmlerinde yer alan Neve Campbell, David Arguette, Courteney Cox gibi oyuncuların da karşımıza geleceği ‘Çığlık’ta, Ghostface maskesini takan yeni ve gizemli bir katilin gençleri öldürmesine tanık olacağız. Başlıca rollerde Melissa Barrera, Msano Gooding, Jenna Ortega ve Jack Quaid’i seyredeceğiz.
          Gösterim tarihi: 14 Ocak

        • 2

          2 - Moonfall

          ‘Independence Day’, ‘The Day After Tomorrow’, ‘2012’, ‘White House Down’ gibi aksiyon filmleriyle tanınan Roland Emmerich’in yönettiği ‘Moonfall’, bir bilimkurgu macerası. Emmerich’in Kanada’da 140 milyon dolarlık bütçeyle çektiği ‘Moonfall’, sinema tarihinin en pahalı bağımsız yapımlarından biri olarak anılıyor. Ay’ın yörüngesinden çıkması ve Yeryüzü’ne çarpma olasılığının belirmesi üzerine iki astronot ve bir komplo teorisyeni, dünyayı kurtarmak için iş birliği yaparlar. Filmde rol alan oyuncular arasında Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Donald Sutherland gibi isimler dikkat çekiyor.
          Gösterim tarihi: 4 Şubat

        • 3

          3- Uncharted

          Aynı adlı video oyundan sinemaya uyarlanan filmi Ruben Fleischer yönetti. Örümcek-Adam / Peter Parker olarak tanıdığımız Tom Holland’ın hazine avcısı Nathan Drake’i canlandırdığı filmde Mark Wahlberg de genç Nathan’ın ‘ustası’ Victor Sullivan’ı oynuyor. 2008’den bu yana geliştirilen ama 2017’ye kadar bir türlü hayata geçirilemeyen projenin ilk halinde Wahlberg’in Nathan Drake’i canlandırması planlanıyordu. Filmde Nathan Drake ve Victor ‘Sully’ Sullivan ipuçlarını takip ederek daha önce hiç kimsenin bulmadığı kadar değerli bir hazinenin peşine düşüyorlar. Hazineyi ararken Nathan’ın uzun süredir kayıp olan ağabeyinin izlerini de takip ediyorlar. Filmin kötü adamı rolünde Antonio Banderas var.
          Gösterim tarihi: 11 Şubat

        • 4

          4- Marry Me

          Müzik hayatında da işbirliği yaptığı sevgilisinin (Maluma) kendisini aldattığını öğrenen pop star Kat Valdez (Jennifer Lopez), verdiği konser sırasında kalabalığın arasında bulunan ve önceden tanımadığı Charlie Gilbert (Owen Wilson) ile evlenmeye karar verir… Bobby Crosby’nin internette yayınlanan aynı adlı resimli romanından sinema uyarlanan filmi Kat Coiro yönetti. 2019 yılında yeni şarkısı ‘Medicine’in tanıtım çalışmaları sırasında verdiği bir söyleşide Jennifer Lopez, bir sonraki albümünün yeni bir filmle birlikte geleceğini söylemişti. Lopez ve Maluma’nın söyleyeceği şarkılarla öne çıkan ‘Marry Me’, 2022’nin merakla beklenen romantik komedilerinden biri.
          Gösterim tarihi: 11 Şubat

        • 5

          5- Nil’de Ölüm
          (Death on the Nile)

          Çok satan polisiyeleriyle tüm dünyada tanınan Agatha Christie’nin 1937’de yayımlanan romanı ‘Nil’de Ölüm’, ilk olarak 1978 yılında sinemaya uyarlandı. 44 yıl sonra gelen yeni adaptasyonun senaryosu Michael Green’in imzasını taşıyor. Yönetmen ise filmde Belçikalı detektif Hercul Poirot’yu canlandıran Kenneth Branagh… Film, Nil nehrinde yolculuk yapan gemide işlenen cinayetleri konu alıyor. 2017’de seyircilerle buluşan, Kenneth Branagh’ın yönettiği ‘Doğu Ekspresinde Cinayet’in ulaştığı başarının ardından hazırlıklarına hız verilen filmde Wonder Woman ile tanıdığımız Gal Gadot, Armie Hammer ve Annette Bening gibi isimler rol alıyor. Pandemi nedeniyle gelen ertelemelerin ardından, nihayet 20 Aralık olarak belirlenen vizyon tarihi, Armie Hammer ile ilgili cinsel taciz suçlamaları nedeniyle revize edilmişti.
          Gösterim tarihi: 11 Şubat

        • 6

          6- The Batman

          2015’teki ilk plan, Genişletilmiş DC Evreni’nde Batman’i canlandıran Ben Affleck’in oynayacağı ve yöneteceği bir film yapmaktı. Muhtelif anlaşmazlıklar nedeniyle Ben Affleck’in 2017’de projeden ayrılmasının ardından yönetmenliğe Matt Reeves getirildi. Reeves, niyetini polisiye türünün ağır bastığı bir suç filmi çekmek olarak açıkladı. Bu arada, hikâyenin Genişletilmiş DC Evreni’nden kopmasına karar verildi ve Batman / Bruce Wayne rolünü Robert Pattinson üstlendi. Genç ve tecrübesiz Batman’in suça karşı mücadele ettiği ikinci yılda geçen filmde, The Riddler karakteri, Gotham City’nin önde gelen insanlarını hedef alan seri cinayetler işliyor. Batman onu yakalamaya çalışırken şehri saran yozlaşmış düzenin hiç beklemediği yerlere kadar uzandığını görüyor. Senaryosunu Peter Craig’in yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Zoë Kravitz, Jeffrey Wright, Paul Dano, John Turturro, Peter Sarsgaard, Andy Serkis ve Colin Farrell gibi isimler yer alıyor. Başarılı olursa, iki filmin yanı sıra bir TV dizisi de planlanıyor.
          Gösterim tarihi: 4 Mart

        • 7

          7- Ambulance

          Savaş gazisi William Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) eşinin ameliyatı için gereken 231 bin doları bulmasına yardımcı olması için suç dünyasının içindeki evlatlık kardeşi Danny’ye (Jake Gyllenhaal) gider. Danny’nin ona söz ettiği 32 milyonluk banka soygununa katılır ama işler planlandığı gibi gitmez. Bir polis memurunu vurmak zorunda kalır ve olay yerinden ambulansla kaçarlar. Ambulansın içinde bir sağlık görevlisi ile yaşama savaşı veren rehineleri vardır. 2005 tarihli bir Danimarka filminin yeniden çevrimi olan ‘Ambulans’ı aksiyon türünün tecrübeli isimlerinden Michael Bay yönetti.
          Gösterim tarihi: 25 Mart

        • 8

          8- The Lost City

          Aşk romanlarıyla tanınan yazar, yeni kitabının kapağında yer alacak fotomodelle birlikte kendini hiç beklemediği bir orman macerasının içinde bulur… 1980’li yılların popüler filmlerinden ‘Romancing the Stone’u akla getiren, romantik komedi tadında egzotik bir macera filmi… Dominik Cumhuriyeti’nde çekilen ‘The Lost City’nin başrollerinde Sandra Bullock ve Channing Tatum oynuyor. Harry Potter ile tanıdığımız Daniel Radcliffe’in de oyuncu kadrosunda yer aldığı filmde Brad Pitt’i de kısa bir rolde izleyeceğiz. Seth Gordon’un yazdığı hikâyeden Oren Uziel ve Dana Fox’un senaryolaştırdığı filmi Aaron ve Adam Nee yönetti.
          Gösterim tarihi: 25 Mart

        • 9

          9- Morbius

          Doktor Michael Morbius, yakalandığı nadir kan hastalığından kurtulmak için çare ararken kendini bir tür vampir olarak bulur… Morbius, aslen bir Marvel Comics kahramanı… Sinema uyarlamasından ilk olarak 2000 yılında söz edilmişti. Ondan önce, ‘Blade’ serisinde yer alması kararlaştırılmış ama türlü terslikler nedeniyle fikir hayata geçirilememişti. 18 yıl sonra yeniden gündeme geldi. Columbia Pictures’ın ‘Venom’un (2018) başarısından sonra planladığı Örümcek-Adam Evreni’nin üçüncü filmi olarak hazırlıklarına başlandı. Morbius karakterinde Jared Leto’yu seyredeceğimiz filmde diğer önemli rolleri Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal ve Tyrese Gibson canlandırıyor. Filmin yönetmeni ise Daniel Espinosa.
          Gösterim tarihi: 1 Nisan

        • 10

          10- The Northman

          ‘The Witch’ (2015) ve ‘The Lighthouse’ (2019) filmleriyle tanıdığımız yönetmen Robert Eggers’in yeni filmi ‘The Northman’, destansı bir intikam gerilimi üzerine kurulu. Viking prensi Amleth (Alexander Skarsgård), amcası tarafından öldürülen babasının intikamını almak için harekete geçer. Öyküsü itibarıyla ‘Hamlet’i de akla getiren ‘The Northman’in oyuncu kadrosunda Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk ve Willem Dafoe gibi isimler de var. İlk iki filmiyle kendine birçok hayran kazanan Robert Eggers’in varlığı nedeniyle sinemaseverler tarafından merakla beklenen bir aksiyon filmi.
          Gösterim tarihi: 8 Nisan

        • 11

          11- Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları
          (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore)

          Film, bizi 1930’lara, II. Dünya Savaşı’nın öncesine götürecek ve o yıllarda Büyücülük Dünyası’nda neler yaşandığını anlatacak. Aldus Dumblemore (Jude Law), Newt Scamander (Eddie Redmayne) ve büyücülüğün karanlık tarafında saf tutan Grindelwald’un (Mads Mikkelsen) karşı karşıya geldiği serüvenleri izleyeceğimiz filmde bu kez İngiltere ve ABD’nin dışına çıkacak, Almanya, Çin gibi ülkelerde neler olduğuna da bakacağız. David Yates’in yönettiği ‘Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları’ 2017’de başlayan Fantastik Canavarlar serisinin üçüncü filmi. ‘Harry Potter ve Felsefe Taşı’nı (2001) temel aldığımızda ise İngiliz yazar J.K. Rowling’in kurduğu ‘Büyücülük Dünyası’nda geçen on birinci filmi seyredeceğiz.
          Gösterim tarihi: 15 Nisan

        • 12

          12- Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında
          (Doctor Strange in the Multiverse of Madness)

          ‘Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok’ta ve ‘Loki’ dizisinin ilk sezonunda yaşanan olayların sonrasını anlatan ‘Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında’, Marvel Sinematik Evreni’nin 28’inci filmi olarak gösterime girecek. ‘Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok’ta tanık olduğumuz gibi Doktor Strange’in büyüsü maksadını aşmış ve paralel evrenler birbirine karışmıştır. Öyle ki paralel evrenlerden gelen Strange’ler bile karşı karşıya gelmek üzeredir. Strange (Benedict Cumberbatch), Wong (Benedict Wong) ve Wanda Maximoff’un (Elizabeth Olsen) yardımıyla sorunları çözmeye çalışır. Yönetmen koltuğunda, 2000’lerin başındaki Örümcek-Adam üçlemesinden tanıdığımız, 2013’ten bu yana sinema filmi çekmeyen Sam Raimi oturuyor.
          Gösterim tarihi: 6 Mayıs

        • 13

          13- Top Gun: Maverick

          Pandemi nedeniyle gösterimi defalarca ertelenen ‘Top Gun: Maverick’, 2022’nin merakla beklenen filmlerinden biri. Tom Cruise, 1986 yapımı ‘Top Gun’ın devam filmi olan ‘Top Gun: Maverick’te yine aksiyon yıldızı olarak geliyor karşımıza… Artık usta bir pilot olan Pete ‘Maverick’ Mitchell (Cruise), hava kuvvetlerine eğitmen olarak döner ve kendisini Top Gun mezunlarından oluşan müfrezeyi özel görev için eğitirken bulur. Belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalan Maverick, en büyük korkularıyla yüzleşmek ve büyük fedakârlık yapmasını gerektiren bir göreve gitmek zorunda kalır. ‘Tron: Legacy’, ‘Oblivion’ gibi filmleriyle tanıdığımız Joseph Kosinski’nin yönettiği filmde Cruise’a Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Ed Harris gibi isimler eşlik ediyor.
          Gösterim tarihi: 27 Mayıs

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa