Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yetişkin nüfusun neredeyse yarısının son bir yıl içinde en az bir kez baş ağrısı yaşadığı tahmin ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü, baş ağrısının, tüm dünyada hafife alındığını, yeterince tanınmadığını ve yeterince tedavi edilmediğini bildiriyor.

Küresel Migren ve Ağrı Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, Avrupa'da 50 yaş altı çalışan kesim için birinci sırada; tüm dünyada ise ikinci sırada engellilik nedeni olan migren ve kronik migrenin bireylerin iş ve özel hayatından geri kalmasına neden olduğunu belirterek, bu baş ağrıları bir ayda 15 günden fazla sürüyorsa mutlaka bir uzmana gidilmesi gerektiğini söyledi.

Read more!
BAŞ AĞRISI BİR AYDA 15 GÜNDEN FAZLA SÜRÜYORSA DİKKAT!

Kronik migrenin bir beyin hastalığı olduğunu, bu nedenle sadece basit bir baş ağrısı olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Aynur Özge, "Kronik migren, genetik yatkınlığı olan kişilerde ve özellikle kadın cinsiyetinde tetikleyici olan bir çevresel uyaran olduğunda yaşanan özgün baş ağrısı ataklarına verilen isimdir. Ağrı dışında birçok problemin de yaşandığı bir bozukluktur. Bu kişiler ağrıyı ayda 15 günden daha fazla yaşıyorlar. Bu durum en az 3 aydır devam ediyorsa o zaman bu kişilerde kronik migren olduğunu söylüyoruz" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ