Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Matematik 1972 Doğumlu Kaç Yaşında Olur? 1972 Yılında Doğan Birisi 2023'te Kaç Yaşında Oluyor?

        Yaş hesaplaması konusu da sık sık merak edilen konulardan biridir. Yaş hesaplarken kimi zaman ay farkını ele aldığımızdan dolayı çevremizdekilerle zıt görüşlere sahip olabilmekteyiz. Yaş hesaplamanın en net sonuçlarını bize çıkarma işlemi vermektedir. 1972 doğumlu kaç yaşında olduğu merak edilen sorulardan birisidir. 1972’de doğan birisi bugün kaç yaşındadır? 2023 ve 2024 yılındaki yaşı kaçtır? İşte, merak edilen soruların cevapları.

        1972 Doğumlu Biri Kaç Yaşında Olur?

        Belirli bir yaşın üzerindekiler yaş hesaplama konusunda sıkıntıya düşebilmektedir. Çünkü yaşlar büyüdükçe matematik işlemi yapmak daha karmaşık bir hal almaktadır. Yakın tarihli doğumlu kısa süre içinde hesaplanırken doğum tarihi uzak olanlarda bu hesap yapma işlemi zorlaşmaktadır. Doğum yılı ile içinde bulunduğumuz yıl arasındaki farkın artması hesaplama işlemini zorlaştıran temel sebeptir. 1972 yılında doğan birisinin yaşı 51’dir.

        REKLAM

        1972'de Doğan Birisi Bugün Kaç Yaşında?

        Ergenlik, büyüme ve olgunlaşma derken yıllar su misali akıp gitmektedir. Yaşlanma yaş almanın son durağıdır. Zorlukların yanı sıra sizi bilge bir kişi haline dönüştürür. Gençliğin verdiği enerjiyi yaşlılığın dingin sessizliği örter. Yaş alma konusunda kimi zaman yanlış hesaplamalar yapılabilmektedir. Özellikle dört işleme hâkim değilseniz, aklınızdan yaptığınız yaş hesaplamaları yanlış çıkabilir. Bu noktada hesap makinesinden yardım almanızı öneririz. 1972’de doğan birisi bugün 51 yaşındadır.

        1972 Doğumlu Birisi 2024'te Kaç Yaşında Olur?

        1972 yılında doğduysanız ve gelecek yıl kaç yaşında olacağınızı merak ediyorsanız şimdiden hesaplama yapmaya koyulabilirsiniz. Aklınızdan ya da parmak hesabıyla yapacağınız hesaplamalar yaşınızın kaç olduğunu ortaya çıkaracaktır. Ancak parmak hesaplama konusunda iyi değilseniz kâğıt, kalem ya da hesap makinesinden yardım alabilirsiniz. 2000’li yıllar ya da 1990’lu yıllara nazaran 1972 yılı daha uzak bir tarihtir. Bu sebeple hesaplama konusunda sıkıntı yaşamanız oldukça doğaldır. 1972 yılında doğan birisi 2024 yılında 52 yaşında olacaktır.

        REKLAM

        Yaş Nasıl Hesaplanır?

        Yaş hesaplaması yapmak isteyen ama nasıl yapacağını bilmeyen kişiler dört işlemden faydalanarak yaşını hesaplayabilir. Bunun için çıkarma işlemini bilmek yeterlidir. Bulunduğumuz yıldan doğum yılımızı çıkararak yaşımızı öğrenebiliriz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa