ZAM! Son dakika: Benzin fiyatları zamlandı! 6 Mart LPG, motorin, benzin zamlı fiyatlar - GÜNCEL
Benzin fiyatları zamlandı! Üst üste gelen son dakika zam haberleri sonrası araç sahipleri 6 Mart benzin, motorin ve LPG zamlı fiyatlar listesini araştırıyor. Peki, İzmir, Ankara ve İstanbul benzin, LPG motorin zamlı fiyatları 6 Mart Pazar günü ne kadar? İşte Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından EPGİS tarafından açıklanan güncel rakamlar...
- 2
BENZİNE VE MOTORİNE BÜYÜK ZAM GELDİ!
Enerji piyasalarının yakından takip ettiği benzin ve motorin zammı dün gece yarısı itibarıyla fiyatlara yansıdı. EPGİS, 4 Mart Cuma akşam saatlerinde benzin ve motorin fiyatlarına gelen son zammı duyurdu.
EPGİS tarafından paylaşılan zam duyurusu şöyle:
"Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı
05/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Benzinde 69
Motorinde 84 KRŞ/LT
Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur."
- 3
Benzin ve motorin fiyatlarına 4 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bir zam da 3 Mart Perşembe gecesi gelmişti.
- 4
BENZİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 17,55 liradan satılan benzinin litre fiyatı 18,08 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 17,46 liradan 17,99 liraya, İzmir'de 17,58 liradan 18,11 liraya çıkacak.
-
- 5
MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?
Ayrıca, Ankara'da ortalama 17,68 liradan satılan motorinin litre fiyatı 19,01 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 17,60 liradan 18,93 liraya, İzmir'de 17,69 liradan 19,02 liraya çıkacak.
- 6
LPG OTOGAZ LİTRE FİYATI
LPG'nin litresi Ankara'da ortalama 10,17 liradan liraya 10,78 çıktı. İstanbul'da 10,07 liradan 10,68 liraya, İzmir'de 10,01 liradan 10,62 liraya yükseldi.
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.
Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.