Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özay Gönlüm, "Ustaya Saygı" konseriyle anıldı

        (Fotoğraflı)

        DENİZLİ (İHA) - Denizli'nin halk kültürünü ve ezgilerini tüm dünyaya tanıtan unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm, vefatının 17. yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustaya Saygı" programı ile anıldı.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli'nin yetiştirdiği ve eserleri ile dünyaya Denizli ezgilerini taşıyan ünlü halk ozanı Özay Gönlüm'ü vefatının 17. yılında "Ustaya Saygı" programı andı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu ile TRT ses sanatçıları Ahmet Günday ve Sabahattin Gülümser, İsmail Barkan'ın şefliğinde büyük halk ozanı Özay Gönlüm'ün eserlerini seslendirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin de katıldığı gecede salonu dolduranlar unutulmaz bir gece yaşadı.

        Zolan: "Özay Gönlüm Denizli'nin dünyaya açılan sesi oldu"

        Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gecenin sonunda tüm katılanlara teşekkür ederek, "Özay Gönlüm'ün bugün aramızdan ayrılışının 17. yıl dönümü. Büyük ustayı anmak için bir araya toplandık. Ben sizlere göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı ve büyük ustayı unutmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Büyük ustamız Denizli'nin türkülerini derledi, kaybolmasına mani oldu ve bugünlere gelmesinde büyük paya sahip oldu. Denizli türküleri dünyanın dört bir yanında söyleniyorsa bunun baş mimarı Özay Gönlüm'dür. Ruhu şad olsun" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        02.03.2017 11:52:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa