Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni Toyota Corolla Hatchback lansman fiyatları belli oldu - Haberler - Otomobil Haberleri

        Toyota Corolla'nın hatchback versiyonu Türkiye'de satışa sunuldu. Türkiye'de Avrupa'dan yaklaşık 1 yıl sonra gelen veAuris modelinin yerini alan Corolla hatchback, sedan kardeşiyle hem motor hem de tasarım olarak ayrışıyor.

        Türkiye'de sedan versiyonda yer verilen 122 beygir gücündeki 1.8 litrelik hibrit motor ile gelen Corolla hatchback, sedandaki 1.6 litrelik atmosferik benzinli yerine C-HR modelinde kullanılan 116 beygirlik 1.2 litrelik turbo benzinli motor seçeneği ile de alınabiliyor.

        Yapılan açıklamaya göre, 157 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan hatchback, Corolla, hibrit seçeneği ile tercih edildiğinde ise 193 bin 300 TL’den başlayan fiyatla satışa sunuluyor.

        REKLAM

        Lansmana özel olarak belirlenen fiyatların Mart ayı sonuna kadar geçerli olacağı da verilen bilgiler arasında.

        Yeni Corolla hatchback fiyatları ise şu şekilde;

        Toyota'nın ilk olarak C-HR modelinde yer verdiği ve ardından RAV-4, Camry gibi modellerinde karşımıza çıkan yeni global mimarisinin (TNGA) kullanıldığı otomobil, yeni platformla birlikte önceki nesle göre 40 mm daha uzun ve 20 mm daha alçak bir karosere sahip.

        Corolla'nınhatchback karoser tipinin4 bin 370 mm uzunluğa, bin 790 mm genişliğe, bin 455 mm yüksekliğe ve 2 bin 640 mm aks aralığına sahip olduğu açıklanıyor. Otomobilin bagaj hacminin ise 361 litre olduğu kaydediliyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa