Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Fransız otomobil üreticisi Peugeot, C-segment SUV modeli 3008'in üçüncü jenerasyonunu Türkiye'de satışa sundu.

Her neslinde adeta bir kabuk değiştiren 3008, son jenerasyonunda da ise artık bir SUV-Coupe formuna kavuştu.

Otomobilin Türkiye lansmanı ise geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapıldı.

3008'in yenilenen özelliklerine geçmeden önce, lansman etkinliğinde önemli mesajlar veren Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu'nun açıklamalarına bakmakta fayda var.

TÜRKİYE GLOBALDE ÜÇÜNCÜ OLDU, CEO ZİYARETE GELİYOR

Türkiye otomotiv pazarının 2024 sonunda 1 milyon adet seviyesinde kapanacağı tahminin paylaşan Reyhanoğlu, markanın pazar payı hedefinin ise yüzde 6 civarında olduğunu söyledi.

2023 yılında markanın tarihindeki en yüksek satış adedine ulaştıklarını da hatırlatan Reyhanoğlu, "Geçen sene 78.632 adetlik satışımızla 70 binlerin üstüne çıkan bir marka konumuna eriştik. Bu yıl ki hedefimizi de artık 70 binlere sabitlemiş bir marka olarak devam etmek istiyoruz" dedi.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, Türkiye'de ilk 2 nesil 3008'in toplamda 96 bin adeti aşan bir satış hacmine ulaştığını da belirterek, "Şimdi yeni 3008 ile birlikte 100 bininci 3008’i kısa bir süre sonra inşallah müşterimize teslim ediyor olacağız. Dolayısıyla bizim açımızdan da çok önemli bir ürün. 3008 ile ilk defa elektrikli C-SUV pazarında da var olacağız. Yeni 3008’de toplam satış hedefi olarak son 4 ayda 6 bin adetlik bir satış hedefliyoruz. 3008’in satışlarının yaklaşık yüzde 20 civarında elektrikli versiyondan olmasını planlıyoruz. Toplam satışlarımızın da yaklaşık yüzde 9’unun elektrikli araçlardan oluşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ