Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "İzmir'den başka yerde yaşamam"

        Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı "İzmir Algı Araştırması" sonuçları, ilk kez İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu toplantısında açıklandı. Ankete katılan 2 bin İzmirli'nin bin 306'sı, yani yüzde 65.3'ü İzmir'den başka bir kentte yaşamak istemediğini belirtti.

        İLK AKLA GELEN DENİZ, EN ÇOK SEVİLEN KARŞIYAKA

        Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Tosun, toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı "İzmir Algı Araştırması" ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Detayları kamuoyuyla ilk kez paylaşılan araştırma, İzmirliler'in kenti nasıl algıladıklarını öğrenmek amacıyla yapıldı. 2 bin İzmirli'nin katıldığı araştırmada, "İzmir" denildiğinde akla gelen ilk özelliğin denizi ve sahil olduğu, en sevilen ilçe sıralamasında ise ilk sırada Karşıyaka'nın yer aldığı ortaya konuldu.

        "İZMİR'DE BİRLİK DUYGUSU VAR"

        Prof. Dr. Tanju Tosun, kamuoyuna zaman zaman yansıyan "İzmir'de birlik ve beraberlik yok" söyleminin aksine, İzmirliler'in birlik ve beraberlik ruhuna ilişkin hakim algısının kentte birlik ve beraberlik bulunduğu yönünde olduğunu belirtti. Tosun şunları söyledi: "Ankete katılanlar, kentte genel sağlık hizmetlerine erişimin iyi olduğunu, doğal çevrenin kaliteli olduğunu düşünüyor. İzmirliler, kentin imaj ve saygınlığı konusunda da pozitif algıya sahip. İzmirliler, İzmir'i güvenli bir kent olarak algılıyor. "

        "TURİZM KENTİ, FUARLAR ŞEHRİ"

        Tosun araştırmayla ilgili şu bilgileri verdi:

        "?İzmir bir turizm kentidir' önermesine katılan İzmirliler'in oranı yüzde 86.7. ?İzmir bir fuar kentidir' önermesine katılan İzmirliler'in oranı yüzde 86.3, ?İzmir bir ticaret ve sanayi kentidir' önermesine katılan İzmirliler'in oranı yüzde 55.4. ?İzmir bir eğitim kentidir' önermesine katılan İzmirliler'in oranı yüzde 88.5. İzmir'i kültür ve sanat kenti olarak görenlerin oranı ise yüzde 86.9. İzmirliler'in kenti bir kültür ve sanat kenti olarak değerlendirmelerinin, kentte son yıllarda bu yönde yaşanan gelişmelerden kaynaklandığı söylenebilir. Ankete katılanların yüzde 63.2'si, göç yoluyla gelenlerin kente uyum sağladığını düşünüyor."

        AHT

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa