Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bakanlık önünde gaz lambalı eylem

        Başkent’te Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) üyesi bir grup, hükümetin elektrik zammı politikasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde ilginç bir eylemle protesto etti. Bakanlık önüne gaz lambası ile gelen grup üyelerinden iki kişi burada hayvan kılığına girdi, diğer eylemciler de ellerindeki dövizleri bu temsili hayvanın heybesine koydu.

        TÜDEF’e bağlı Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi üyesi yaklaşık 20 kişi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde toplandı. Grup üyeleri, hükümetin elektrik zammı politikasını protesto etti. "Elektrik zammına hayır", "Özel İletişim Vergisi kaldırılsın" dövizleri taşıyan grup, "Zam zulüm işkence işte AKP" şeklinde slogan attı.

        Gaz lambası ile eylemi gerçekleştiren grup üyelerinden iki kişi hayvan kılığına girdi. Eyleme katılan protestocular ellerindeki döviz ve pankartları hayvan taklidi yapan iki eylemcinin heybesine koydu. Grup daha sonra pankartları heybeden çıkartarak yere fırlattı.

        Grup adına açıklama yapan TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, elektrik üretim ve dağıtımında uygulanan özelleştirme programlarının sürekli ve otomatik bir soygun düzeni kurduğunu iddia etti. Çetin, “Elektrik üretim ve dağıtımında gittikçe azalan kamu ağırlığı ve gittikçe artan özel sermaye ağırlığı sektör dengelerini sürekli olarak kazanca endeksli hale getirmektedir.” dedi. Çetin, elektrikteki alınan vergileri de hatırlatarak, bu vergilerin özel sermayenin kazanç hırsına adaletsiz katkı yaptığını savundu.

        Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa