Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yazıcıoğlu'nun eşi ilk kez konuştu

        Geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu olayın peşini bırakmıyor. Devlet Denetleme Kurumu'nun kazayı aydınlatmasını bekleyen Yazıcoğlu, "İnşallah devlet bir daha kar altında kalmaz" dedi.

        Bir yıl önce partisinin seçim gezisi sırasında bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, ilk kez basına konuştu. Haftalık Aksiyon Dergisi'nden Köksal Akpınar'a konuşan Yazıcıoğlu, devletin kazayla ilgili sır perdesini artık aralaması gerektiğini belirtti. Gülefer Yazıcıoğlu, eşi ile nasıl tanıştığından Ergenekon'daki gizli tanıklık iddialarına kadar birçok soruya açıklık getirdi.

        Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesine sebep olan helikopter kazasının aydınlatılabilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Devlet Denetleme Kurulu'nun çalıştırılmasından ümitli olduğunu ifade eden Gülefer Yazıcıoğlu, aksi halde devletin bir kez daha kar altında kalacağını söyledi. Ayrıca hem Cumhurbaşkanı'na hem de Başbakan'a kaza ile ilgili bütün düşüncelerini ve isteklerini dile getirdiğini belirtti.

        Bir yıl boyunca kaza sürecini yakından takip eden Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin yazdığı şiirleri ileride Türk milletiyle paylaşmak istediğini anlattı. Gülefer Yazıcıoğlu, eşi ile ilgili 1999 depreminde yaşadıkları ve unutamadığı bir olayı şöyle aktardı: "O günlerde ameliyat olmuştu. Ama deprem bölgesini ziyaret etmek istedi. Kendisini 'ameliyatlısın, dikişlerin açılır' diye uyardığımda şu cevabı verdi: "Milletim ölmüş, hayatım çok da önemli değil'. Ve o halde deprem bölgesindeki insanların yardımına koştu."

        Gülefer Yazıcıoğlu, eşiyle ilgili ortaya atılan 'Ergenekon davasının gizli tanığı' iddiasına da cevap verdi. Eşinin asla gizli tanık olmadığını ve bu iddialara gülüp geçtiğini söyledi. Muhsin Bey'in helikoptere binmeye çekindiği iddiaları için ise, "Eşim ölümden korkan bir insan değildi. Kapısı açık helikopterle Kosova, Bosna, Karabağ'daki savaşlarda cepheleri dolaşmış bir insan." dedi.

        Gülefer Hanım, hem eşinin, hem de kendisinin geçirdikleri trafik kazaları hakkında, hiçbir zaman 'suikast' diye düşünmediklerini de açıkladı. Cenaze merasimine her kesimden insanın katılmasının da kendisini gururlandırdığını belirtti.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa