Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Amalfi, Amalfi neresi, Zümrüt Mağarası, Limonçello, napoli

        Nihat HATİPOĞLU/ HT PAZAR

        nhatipoglu@cyh.com.tr

        Ada sahillerinde bekliyorum, her zaman yollarını gözlüyorum diyerek yola koyulduk. Öyle bir yol düşünün ki dağ sırasınca kıvrıla büküle giden, yamaçlarında limon ağaçlarının olduğu, her an deniz ve yeşil doğayla yüzyüze geldiğiniz, işte böyle bir yer Amalfi sahilleri ve tabii ki Ravello, Salerno ve Positano... İtalya, Roma, Milano, Venedik’ten ibaret değil. Nedenini Güney İtalya’yı görünce anlayabiliyorsunuz. Her ne kadar moda, alışveriş ve lüks arayan İtalya’nın kuzeyinde kalsa da sahil şehri Amalfi’ye yolunuz mutlaka düşmeli. Amalfi sahilleri sıcak ve bizim şehirlerden biri gibi. Ara sokaklarında dolaşırken birbirleriyle kavga edermiş gibi görünen oysa domino oynayan adamlara, pencereden çamaşırı sarkıtan şirin teyzelere rastlamanız hiç şaşırtıcı değil.

        BAŞLANGIÇ NOKTASI NAPOLİ

        Prontotour’un THY ile organize ettiği, Güney İtalya seyahatleri, ilk olarak Napoli’ye uçuşla başlıyor. Uçuş sonrasında yere iner inmez 50 km’lik yolculuğun ardından ilk durağımız Salerno’ya varıyoruz. Salerno dünyanın ilk tıp okulunun olduğu yer. Burada Arapça metinler Latince’ye çevrilip geliştirilmiş. Bir de ayrıca burada 845 yılında yapılmış olan San Matteo Katedrali de bulunuyor.

        SANAT EŞİTTİR RAVELLO

        Denize en tepeden bakabileceğiniz ve güzel manzaralara şahit olacağınız Villa Rufolo ve Villa Cimbrone’de saatlerinizi geçirebilirsiniz. Ama daha önce Ravello Katedrali’ne göz atmanızda fayda var. Yaz ayları boyunca konser ve etkinliklerin eksik olmadığı bir yer burası. Ardından bölgeye adını veren Amalfi sahiline gidiyoruz, yan yana sıralanmış küçük dükkânların ve kafelerin hemen önünde denizin sesini işitiyorsunuz. O doyumsuz seslerin eşliğinde kahve yudumlamak ise bir başka güzel.

        CENNETİN TA KENDİSİ POSITANO...

        Amerikalı ünlü yazar Steinbeck burası için “Keşfedilip paylaşılmayacak kadar güzel bir yer” diye söz ediyor. Yamaçlarda yer alan sarı, turuncu, kırmızı, mavi renklerdeki evler size öyle bir huzur veriyor ki ara yollardan sahile yürürken denize vardığınızda bir cennete gelmiş hissine kapılıyorsunuz. Positano araç giremeyecek kadar dar yolları ve biraz pahalı da olsa alışveriş yapmak için ideal bir bölge. Tavsiyem Napoli’ye vardığınızda kendinize küçük şirin bir İtalyan otomobili kiralamanız ve bununla tüm sahil şeridini dilediğinizce gezmeniz. Yolların dar olduğu ve park sorunu yaşayabileceğiniz sahil şeridinde bu minik otomobiller size iyi bir çözüm olacak. Sonrasında size kalan, tüm o eşsiz koyların, limon bahçelerinin ve uçsuz manzaranın tadını çıkarmak...

        Mutlaka yapın

        Zümrüt Mağarası’nı görün.

        Limonçello tadın.

        Positano’nun dar sokaklarında keyifli alışverişler yapın.

        Minori’deki ünlü pastanelerden atıştırmalık alın.

        Villa Ravello’nun seyir terasından muhteşem manzarayı seyre dalın.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa