Noter anlatıyor
80'li yılları klasik bir Türk ailesinin gözünden anlatan ve unuttuğumuz değerleri hatırlatan 'Seksenler' dizisindeki noter karakterinin sırrı ne?
ABONE OLSEMA EREREN / GAZETE HABERTÜRK
Geçen haftalarda ‘Seksenler’ dizisinde yeni bir karakter gördük; noter. Bu karakterin amacı hem diziye renk katmak hem de insanlara noterliğin ne olduğunu anlatmak. Yani kamu spotu dediğin böyle olur; eğlence ve bilgi... Seksenler dizisinin Çınaraltı Mahallesi’ndeki noter heyecanını Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar anlattı.
■ Dizide yer almak nereden aklınıza geldi? Noterler Birliği olarak 3-4 yıldır çalışmalarımız var.
Mesleğin bilinirliğini artırmak, halkımıza kendimizi anlatabilmek için bir şeyler yapmak istedik. Bunu gerçekleştirmenin en etkili yollarından biri de televizyon... Seksenler dizisi noterlik kültürüne uygun diye düşündük. Dizide mahalle kültürü var ne de olsa. İnsan çatışmaları, şiddet içeren diğer diziler düşünüldüğünde daha ‘steril’ dizi. Birol Bey’le (Güven) hayalimizi gerçekleştirdik ve çok iyi dönüşler aldık.