Türkiye'de çalışanların yüzde 40'ı yapay zekanın insandan daha iyi patron olabileceğine inanıyor!
Yapay zeka (AI) son dönemdeki gelişimiyle hem büyük bir fırsat hem de tehdit olarak görülüyor. Günümüzde hızla gelişen bu teknoloji iş hayatından eğitime bir çok farklı alanlarda hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. Kaspersky'nin "Heyecan, Batıl İnanç ve Büyük Güvensizlik - Küresel Tüketiciler Dijital Dünya ile Nasıl Etkileşim Kuruyor" (Excitement, Superstition and great Insecurity – How global Consumers engage with the Digital World) başlıklı yeni araştırmasının sonuçlarına göre yapay zeka toplumun bir üyesi haline geliyor. Araştırma, günümüzde yapay zekanın insanların yanında başarılı olabileceğini ve güvenilir alanlarda yeni roller üstlenebileceğini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, Türkiye'de çalışanların yüzde 40'ı yapay zekanın insandan daha iyi patron olabileceğine inanıyor!
ABONE OLYapay zekanın ortaya çıkması ve gelişimi eskiye dayanmakla birlikte, kritik öneme sahip belirli dönemler de bulunuyor. Bu dönemler dikkate alındığında, yapay zekanın gelecekte hem fırsatların hem de risklerin daha da artacağı öngörülüyor. Yapay zeka teknolojileri, yeni medyada kullanımının verimlilik, zaman tasarrufu, kolaylık, maliyet, pazarlama ve reklam gibi fırsatlar sunarken, mahremiyet, gözetim, deepfake ve dezinformasyon gibi riskleri de beraberinde getiriyor.
Önde gelen siber güvenlik firmalarından Kaspersky’nin son araştırması, yapay zekanın giderek daha fazla insanın hayatında yer aldığını da gözler önüne seriyor. “Heyecan, Batıl İnanç ve Büyük Güvensizlik - Küresel Tüketiciler Dijital Dünya ile Nasıl Etkileşim Kuruyor” başlıklı bu çalışma, yapay zekanın toplum içindeki rolünü incelerken, yapay zekanın insanların yanında başarılı olabileceğini ve güvenilir alanlarda yeni roller üstlenebileceğini de ortaya koyuyor. Özellikle sağlık, güvenlik ve eğitim gibi alanlarda yapay zeka, insanlar için önemli bir yardımcı olabileceği, buteknolojinin etkili kullanımının, gelecekte daha da artacağı vurgulanıyor.