Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Tarihi milattan öncesine kadar uzanan, insan eliyle inşa edilen ve dünyanın kabul gördüğü 7 harika bulunuyor. Keops Piramidi, Babil'in Asma Bahçeleri, Efes Artemis Tapınağı, Zeus Heykeli, Halikarnas Mozolesi, Rodos Heykeli ve İskenderiye Feneri 'antik' dünyanın 7 harikası!

Ancak seyahat sigortası firması AllClear, Wikipedia sayfa görüntüleme sayısından yola çıkarak dünyanın en merak edilen simgesel yapılarını mercek altına aldı. Böylelikle de 'Wikipedia' verilerine göre dünyanın 7 harikası ortaya çıkarıldı.

Daily Mail'de yer alan habere göre oluşturulan harita sayesinde dünyanın en çok ‘araştırılan’ turistik yerleri ortaya koyuldu.

Çalışma için dünyanın dört bir yanındaki yüzlerce yapıdan bir liste hazırlandı.

Araştırmayla ilgili "Wikipedia insanların bir şeyler öğrenmek ve bilgi toplamak için sıklıkla başvurduğu bir yer olması nedeniyle en çok ilgi gören yerleri tespit etmeye yardımcı olan mükemmel bir veri kaynağı" denildi.

Öte yandan oluşturulan haritada, dünyanın 7 harikasında olduğu gibi yalnızca insan eliyle yapılmış yapılar bulunmuyor.

En popüler simge yapılar arasında 32 kültürel ve tarihi alan, 32 park ve rezerv, 26 antik kalıntı, 20 dağ ve volkan, 17 su kütlesi, 15 dini simge, 9 ada, 7 modern mimari alan ve 2 çöl yer alıyor.

Haberi Hazırlayan: Bilge Tunçer
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ