Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kreş'te işkence... Vicdansız bakıcı ağlayan çocuğu nefessiz bıraktı!

        Ankara’nın Etimesgut ilçesinde kreş olduğu iddia edilen bir yerde kaydedilen görüntü, görenleri hayretler içinde bıraktı. İHA'nın haberine göre; ağlayan küçük çocuğu bir türlü avutamayan bakıcının akıllara durgunluk veren yöntemi görüntüye yansıdı.

        Kreşteki başka birisi tarafından gizlice çekilen görüntüde çocuğun ağzını sıkıca kapatıp, “Sustun mu” diye bağıran bakıcı yer alıyor. Görüntünün sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının ardından, görüntüdeki bakıcı vatandaşlarca tepki yağmuruna tutuldu.

        Akıllara durgunluk veren görüntülerin ardından öğretmenin açığa alındığı bildirildi.

        REKLAM

        SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan "Kreş öğretmeni çocuğun ağzını kapatıp susmasını bekledi" başlığı ile verilen haberlerle ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi. Açıklamada, "Etimesgut yargı çevremizde meydana gelen ve Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturmasına başlanılan olayın bazı basın yayın organları ve sosyal medya tarafından yayınlanması sonucu konu ile ilgili kamuoyuna bilgi verilmesi ihtiyacı doğmuştur. Konu ile ilgili başlatılan soruşturmada, görüntülere konu olayın mağdur ve müştekilerinin tespit edilerek ifadelerinin alınması, kamera kayıtlarının geçmişe dönük olarak temin edilip incelenmesi hususunda Etimesgut Emniyet Müdürlüğüne talimat verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca konu ile ilgili soruşturma devam etmektedir" denildi.

        MEB'DEN AÇIKLAMA

        Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Ankara'da özel bir anaokulunda meydana gelen ve sosyal medyada yer alan video görüntülerinde, öğrencilere şiddet uygulandığı iddia edilen öğretmene ilişkin açıklama yapıldı.

        Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

        "Olayda görevli çocuk gelişimi uzman öğreticisinin son birkaç hafta içinde ailevi sıkıntılar yaşadığı, kurumdan izin almadan öz yeğenini kuruma getirdiği, video görüntülerindeki çocuğun da yeğeni olduğu, kendi sınıfında yeğenine yüksek sesle bağırdığı, susturmak için ağzını kapayarak fiziki müdahalede bulunduğu bilgisine ulaşılmıştır. Videodaki görüntüler üzerine, özel anaokulu tarafından, ismi geçen çocuk gelişimi uzman öğreticisinin görevine son verilmiştir."

        Ayrıca olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa