Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlamasıyla gözler yeni hamlelere çevrildi. İkinci insanlı uzay seferinden Ay'a gönderilecek araca, Ankara'da kurulacak üsten, uzay limanına kadar ülkeyi üst lige taşıyacak hedeflere hızla ulaşabilmek için TUA kadrosunda alanında uzman isimler görevlendirildi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, TEKNOFEST'in organizatörlerinden Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY) Müdürü Mehmet Nefes'in de aralarında olduğu "uzay takımı", bir yandan stratejik projelere odaklanırken diğer yandan toplumdaki uzay farkındalığının geliştirilmesinde başrolü oynayacak.

TUA'nın yönetimine bu isimlerin yanı sıra DeltaV Uzay Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Arif Karabeyoğlu ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı İsmail Doğan ile T3 Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Alper Güzel de katıldı.

Uzman kadro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın koordinasyonunda devam eden çalışmalar kapsamında "Milli Uzay Programı"ndaki hedeflerin birer birer uygulamaya alınmasını sağlayacak.

Yapılan atamaların, Türkiye'nin uzay hedeflerine ulaşmasına ve gelecekte 1 trilyon dolara ulaşması beklenen küresel uzay ekonomisinde daha fazla pay sahibi olmasına katkı sağlaması bekleniyor.

İKİNCİ İNSANLI UZAY MİSYONU NİSANDA

Milli Uzay Programı, 2022-2030 dönemini kapsayacak şekilde planlanırken dünyada bu alandaki gelişmelerin de yakından takip edilmesi amaçlandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ