Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Kupa UEFA Süper Kupayı hangi kulüpler kazandı? UEFA Süper Kupayı kazanan kulüpler listesi! - Futbol Haberleri

        Avrupa futbolunda Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ile Avrupa Ligi Şampiyonu'nu karşı karşıya getiren ve her yıl Ağustos ayında tek maç usulü bir formatla sahibini bulan UEFA Süper Kupa, bu sezon Türkiye'ni ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlendi.

        Beşiktaş'ın stadıVodafone Park'ta oynanan ve Liverpool'un, Chelsea'yi penaltılarda 5-4 mağlup ederek kazandığı UEFA Süper Kupagecenin en fazla merak edilen konuları arasında yer aldı. PekiUEFA Süper Kupa ilk ne zaman oynanmaya başladı? UEFA Süper Kupayı hangi kulüp kaç kere müzesine götürdü?

        UEFA SÜPER KUPA ŞAMPİYONLARI

        İlki 1972 yılında yılındayapılan ve 1973 yılından itibaren UEFA tarafından düzenlenen Süper Kupa 45. kez sahibini buldu.

        REKLAM

        Rakibi Chelsea'yi penaltılarla 5-4 mağlup eden Liverpool, bu kupayı 4'üncü kez müzesine götürdü.

        UEFA Süper Kupası'nı kazanan ilk ve tek Türk kulübü ise Galatasaray oldu. Avrupa Fatihi, 2000 yılında Real Madrid’i 2-1 yenerek kupaya uzandı.

        - Milan ve Barcelona: 5 kez,

        - Real Madrid ve Liverpool: 4 kez,

        - Atletico Madrid ve Ajax: 3 kez, (UEFA, 1972 yılında Ajax'ın kazandığı Süper Kupa'yı, düzenleyicisi olmadığı için tanımıyor ve Hollanda temsilcisinin şampiyonluğunu 2 olarak sayıyor)

        - Anderlecht, Valencia ve Juventus: 2 kez,

        - Sevilla, Porto, Manchester United, Chelsea, Bayern Münih, Dinamo Kiev, Nottingham Forest, Aston Villa,Aberdeen, Steaua Bükreş, Mechelen, Parma, Lazio, Galatasaray ve Zenit: 1 kez.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa