Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Moldova Türkiye MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - Milliler, Moldova deplasmanında farka koştu! - Futbol Haberleri

        Şenol Güneş yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız, Moldova deplasmanından 4-0'lık galibiyeti kopardı! 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 6. maçında Moldova'ya konuk olan ay-yıldızlılar, mücadeleyi farklı kazanarak puanını 15'e yükseltti.

        Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ay-yıldızlılar, 37. dakikada Cenk Tosun'un harika golüyle 1-0 öne geçti.

        Mücadelenin ikinci yarısında Deniz Türüç, uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta harika bir vuruşla farkı 2'ye yükseltirken Cenk Tosun yine sahne aldı!

        Dakikalar 79'u gösterdiğinde Hakan Çalhanoğlu'nun vuruşunda direkten dönen topta buluşan Cenk Tosun farkı 3'e çıkaran golü kaydetti. Andorra maçı sonrasında eleştirilere maruz kalan tecrübeli golcü, attığı 2 golle kritik galibiyetin mimarı oldu.

        REKLAM

        88. dakika oynanırken Yusuf Yazıcı, ceza sahası dışında aldığı topta şık hareketlerin ardından sağ ayağıyla harika bir vuruş yaptı ve farkı 4'e çıkardı! Genç futbolcu, 16. milli maçında golle tanışmış oldu!

        Ay-yıldızlılar bu galibiyetle birlikte puanını 15'e yükseltti ve Andorra'yı 3-0 yenen 15 puanlı Fransa'nın üzerine ikili averajla çıkarak haftayı lider kapattı! 12 puandaki İzlanda, Arnavutluk'a deplasmanda 4-2 mağlup oldu ve haftayı üçüncü sırada tamamladı. Milli Takımımız, kalan dört maç öncesinde bu galibiyetle birlikte önemli bir avantaj elde etti.

        MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

        10. dakika oynanırken atılan uzun pasta savunmanın arkasına hareketlenen Cenk Tosun ceza sahasına girmeden kaleye vurmak istedi fakat etkili bir vuruş yapamadı.

        Millilerimiz 14. dakikada gole yaklaştı: Sağ kanata açılan pasta topu kontrol eden İrfan Can ceza sahasındaki Ozan Tufan'ı topla buluşturdu. Ozan'ın dar açıdan yaptığı vuruş savunmaya da çarpıp yan ağlara gitti.

        REKLAM

        KALECİYİ GEÇEMEDİK!

        Mücadelede 19. dakika oynanırken rakibinden kazandığı topla iki futbolcudan sıyrılan Cenk Tosun ceza sahasına girip sol ayağıyla vurdu fakat top kalecide kaldı.

        Karşılaşmada dakikalar 20'yi gösterdiğinde İrfan Can'ın pasıyla hareketlenen Umut Meraş sol kanattan harika bir orta yaptı. Müsait durumdaki Cenk Tosun'un yakın mesafeden yaptığı vuruşta kaleci Koşelev topu ayaklarıyla çıkarmayı başardı.

        CENK BU KEZ AFFETMEDİ!

        A Milli Takımımız 37. dakikada aradığı golü buldu: Savunmanın arkasına atılan uzun pasta hareketlenen Cenk Tosun topu kaleciden kurtardıktan sonra vuruşunu yaptı ve millilerimizi öne geçirdi. Cenk Tosun'un attığı golde asisti yapan isim Dorukhan Toköz oldu.

        Dorukhan Toköz, Türkiye formasıyla çıktığı son üç Euro 2020 eleme grubu maçında da gol katkısı yapmayı başardı.

        REKLAM

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmayınca ay-yıldızlılar devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

        DENİZ UZAK MESAFEDEN ATTI!

        Maçta 56. dakika oynanırken Cenk Tosun ceza sahasının biraz dışında Efros'un müdahalesi ile yerde kaldı ve Milliler tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşta topun başına geçen Deniz Türüç'ün yaptığı sert vuruşta top ağlarla buluştu!

        MOLDOVA'YA BELA OLDU!

        Bu maçta ay-yıldızlıların ikinci golünü kaydeden Deniz Türüç, millilerin 4-0 kazandığı bir önceki Moldova maçında da 2 asist yapma başarısı göstermişti.

        2-0'dan sonra da ataklarını kesmeyen ay-yıldızlılar 63. dakikada bir pozisyon daha buldu: Dorukhan ilk goldeki gibi savunma arkasına sarkan Cenk Tosun'u düşündü. Kaptan Cenk topu kaleciden kurtardı ancak dar açıdan yaptığı vuruşta top dışarı gitti.

        REKLAM

        HAKAN DİREĞE TAKILDI, CENK TAMAMLADI!

        Mücalede 79. dakika oynanırken farkı 3'e çıkardık: Zeki Çelik sağ kanattan ortasını yaptı. Hakan Çalhanoğlu ceza sahasında topun gelişine harika bir şut çıkardı fakat top üst direkten döndü. Pozisyonu takip eden Cenk Tosun kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 3-0'a getirdi.

        PERDEYİ YUSUF KAPATTI!

        Cenk Tosun'la başlayan gol sağanağı, 88. dakikada Yusuf Yazıcı'yla bitti: Orta sahadan aldığı topla hızla rakip ceza sahasına yaklaşan Yusuf Yazıcı şık hareketlerle önünü boşalttı ve sağ ayağıyla uzak köşeye harika bir vuruş yaparak farkı dörde çıkardı.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Türkiye, Moldova'yı 4-0 mağlup etti!

        KALAN MAÇLARIMIZ

        A Milli Takımımız, H Grubu'nda dört karşılaşmaya daha çıkacak. Milliler, 11 Ekim'de Arnavutluk'u ağırladıktan sonra 14 Ekim'de Fransa'ya konuk olacak.

        14 Kasım'da kritik mücadelede İzlanda ile Türkiye'de karşılaşacak olan ay-yıldızlılar, EURO 2020 yolundaki son maçında 17 Kasım'da Andorra'ya konuk olacak.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa