Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberleri... Türkiye beşik gibi! Van ve Manisa'da depremler korkuttu

        İran'ın Khoy şehrinde meydana gelen deprem Van'ın Güvendik, Kaşkol, Özpınar ve Gelenler köylerinde yıkıma neden oldu. Sabah 08.53 ve 19.00'da meydana gelen iki 5.9 büyüklüğündeki depremde 4'ü çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi, 50 kişi yaralandı, çok sayıda hayvan da öldü.

        Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nin verilerine göre, depremin ardından en büyüğü 4,5 ve 4,2 olan yaklaşık 100 artçı sarsıntı meydana geldi.

        İRAN'DA 104 KİŞİ YARALANDI

        İran'ın Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kentinde dün meydana gelen 2 depremde 104 kişi yaralandı.

        İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Hoy'un Kotur ve Zeraban bölgelerinde sabah ve akşam meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki 2 depremde 104 kişi yaralandı.

        Haberde, yaralılardan 85'inin taburcu edildiği, 19 kişinin de tedavisinin sürdüğü belirtildi.

        ÇADIRLAR KURULDU

        AFAD'dan yapılan açıklamada, Türk Kızılay tarafından bölgeye iaşe malzemesi, personel ve araç sevki yapıldığı, 3 bin kişilik sıcak yemek ve 500 kumanya dağıtıldığı, 2 bin kişilik daha sıcak yemek dağıtılacağı ifade edildi.

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, bölgeye psiko-sosyal destek ekiplerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

        İran depremi Van'ı vurdu! 9 kişi öldü, 50 kişi yaralı
        Haberi Görüntüle

        "Hasar gören köylerde çadır kurulumuna başlanmıştır. Meydana gelen deprem sonrası ilk belirlemelere göre 254 konut ve 297 ahır yıkılmış, 694 yapı ağır hasar almıştır. Bugün saat 19.00'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki ikinci deprem sonrası, an itibarıyla can kaybı ve yaralanmaya yönelik olumsuz durum ihbarı olmadığı öğrenilmiştir. İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi (AADYM), Başkale Kaymakamlığında kurulmuş olup sürecin sevk ve idaresi buradan yapılmaktadır."

        Açıklamada, afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi uyarısında bulunuldu.

        YAŞAMINI YİTİRENLER İÇİN CENAZE TÖRENİ

        Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremde Van'ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar ve Güvendik mahallelerinde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 9 kişi için cenaze töreni düzenlendi.

        Başkale ilçesindeki Merkez Camisi'nde depremde yaşamını yitiren Ferhat Turca, Hüseyin, Aydın, Ekrem Tosun ile Reis Furat ve çocukları Hasret, Fatma, Muhammet ve Defne Furat için cenaze namazı kılındı.

        Ardından yakınları tarafından araçlara taşınan cenazeler, defin işlemi için iki köydeki mezarlıklara götürüldü.

        Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, acılı aileleri teskin etti.

        Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve çok sayıda vatandaş da törene katıldı.

        BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye-İran sınırında dün meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki iki deprem hakkında açıklama yaptı.

        AA Editör Masası'na konuşan Kurum, "Hak sahibi vatandaşlarımıza kalıcı konutlar için çalışma başlatmış durumdayız. İlk belirlemelere göre 254 konut ve 297 ahırın yıkık, 694 yapının da ağır hasarlı olduğunu tespit ettik" dedi.

        MANİSA DA SALLANDI

        Dün Manisa'nın Akhisar ilçesinde de 4,5 büyüklüğündeki deprem korku yarattı.

        Manisa’nın Akhisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 15.40’ta merkez üssü Manisa’nın Akhisar ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir’den de hissedildi. Manisa'daki depremin ardından ise 89 artçı deprem hissedildi.

        REKLAM

        SABAH SAATLERİNDE BİR DEPREM DAHA

        Manisa Valiliği, merkez üssü Akhisar ilçesi olan 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 05:43'te merkez üssü Akhisar olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "An itibarıyla depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

        5,4 İLE SALLANMIŞTI

        Akhisar ilçesinde 22 Ocak'ta 5,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 4 kişi hafif şekilde yaralanmıştı. Bölgede 22 Ocak'tan bu yana en büyüğü 4,8 olan çok sayıda deprem meydana gelmiş, Akhisar, Kırkağaç, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde toplam 305 ağır hasarlı, 802 az hasarlı yapı-konut tespit edilmişti.

        Depremden zarar gören vatandaşların barınma ve korunmasını sağlamak için ihtiyaç duyulan 29 mahallede Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı İl Müdürlüğü tarafından 518 çadır ve 30 konteyner kurulmuştu.

        İŞTE SON DEPREMLER

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa