Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Turkcell oyuna mı getiriyor? Turkcell Game+ Premium iptal ettirme nasıl yapılır? Game+ Premium olayı nedir? - Teknoloji Haberleri

        Son dönemde özellikle internet hizmetlerindeki yüksek fiyat artışları ile dikkat çeken telekomünikasyon firmalarına karşı yeni bir iddia gündeme geldi. Önde gelen internet hizmet sağlayıcılarından Turkcell-Superonline kullanıcıları şikayet siteleri üzerinden faturalarına kullanmadıkları hizmetlerin yansıtıldığını belirten mesajlar yayınladı.

        OYUN HİZMETİNE ABONELİK ÜCRETİ

        Superonline'ın bulut tabanlı olarak sunduğu oyun stream hizmeti olan Game+ aboneliğini kullanıcılara onların haberi olmadan abone yaptığı ve faturalarına yansıttığı iddiaları gündeme geldi.

        Doğrudan bulut üzerinden gerçek zamanlı oyun deneyimi sunan bu hizmet için bazı Turkcell-Superonline kullanıcıların faturalarına kendilerine bilgi verilmeksizin, 120 TL ila 190 TL arasında fiyatlar yansıtıldığı vurgulandı. Durumdan şikayetçi olan kullanıcılar sosyal medya hesapları üzerinden ve şikayet sitelerinden Superonline'a yazarak şikayette bulundular.

        REKLAM

        Firmanın site üzerinde yaptığı açıklama ise,

        "Değerli Müşterimiz, Müşteri hizmetlerimize ilettiğiniz talebinizi takip ediyoruz. Sonuçlandığında ekiplerimiz tarafından bilgi verilecektir. Her türlü bilgi ve yardım talebiniz için Turkcell uygulamasını kullanabilirsiniz" şeklinde oldu.

        "ÜCRET İADESİ YAPILACAK"

        Sosyal medyada gündem olan konu ve haberler sonrasında Turkcell Superonline tarafından yeni bir açıklama daha yapıldı.

        Firmanın şikayet sitesi üzerinden kullanıcılara duyurduğu açıklamada, "Bazı Turkcell Superonline abonelerinin bilgileri dışında faturalarına ‘Game+ Premium Paket’ bedeli yansıtıldığı yönündeki şikâyetler Şirketimizin ilgili birimleri tarafından ivedilikle değerlendirmeye alınarak incelenmiştir. Bazı bayilerde yapılan işlemler kaynaklı şikayetlerin, ücret iade yoluyla en kısa sürede giderileceğini ve ileride benzer sorun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını bilginize sunarız" ifadeleri kullanıldı.

        BAYİLERİN SATIŞ OYUNU

        Bir kullanıcının telefon ile şirketi arayarak bu hizmetleri iptal etme isteği üzerine müşteri hizmetlerinden verilen yanıt ise bu hizmetin bir cayma bedeli olduğu ve bunun yansıtılması gerektiği yönünde oldu. Ancak telefon kayıtları esnasında kendisine arayan bayi tarafından bu hizmetin ücretlendirileceği belirtilmemiş ise, bu bedelin bayiye yansıtılacağı ve kayıtların incelenmesi için 24 saat süre istendiği de bildirildi. Yani Superonline, bu durumun kullanıcıları arayan bayilerin satış kotalarını doldurmak için oyuna getirerek yapmış olabileceğini kabul etti.

         Zamları enflasyonu katladı
        Zamları enflasyonu katladı Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa