Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump'tan Kim Jong-Un'a gönderme!

        Kuzey Kore ve Güney Kore, Kış Olimpiyatları üzerinden uzunsüredir ABD ve diğer ülkelerin açıklamalarıyla yükselen yarımadada gerilimi düşürmek için diyalog noktasına gelirken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ve ABD Başkanı Donald Trump'ın karşılıklı nükleer açıklamaları, global tansiyonun daha da tırmanmasına neden oluyor.

        Birkaç gün önce Kim Jong-Un tarafından yapılan, "Amerika Kuzey Kore'nin nükleer menzilinde venükleer silahın düğmesi masamın üzerinde" tehdidine ABD Başkanı Trump'tan aynı tonda yanıt geldi. "Dünyada nükleer savaş tehlikesi her zamankinden yakın" endişelerinin hızla arttığı günlerde Trump attığı bir tweetle, Kim Jong-Un'un tehdidine (nükleer silahları kastederek) "Bende, daha büyüğü ve daha güçlüsü var" şeklinde yanıt verdi.

        Trump tweetinde, "Eğer Kim'in tükenmiş rejiminden olan varsa lütfenonu bilgilendirsin, benim de nükleer düğmem var, fakat onunkinden daha büyük ve daha güçlü. Üstelik benim düğmem çalışıyor" dedi.

        REKLAM

        Bu arada bir hatırlatma... Aslında Trump'ın masasında bir nükleer düğme yok. Nuclear Football adı verilen ve nükleer kodların yer aldığı bir çanta, sınırlı sayıda ve sürekli değişen isimlerden oluşan ABD askeri yetkilileri tarafından Başkan'ın her gittiği yere beraberinde götürülüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa