Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY, 14 bin yolcuyu İstanbul ile buluşturdu - İş-Yaşam Haberleri

        Türk Hava Yolları (THY), "stopover" projesi ile bir yılda 14 bin transfer yolcuyu İstanbul’un eşsiz güzellikleriyle buluşturdu.

        THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl başlatılan ve bağlantı süresi uzun transfer yolcularının hizmetine sunulan "stopover" ücretsiz konaklama hizmeti yolcu deneyimini başka bir boyuta taşımaya devam ediyor.

        İlk yılın sonunda 14 binden fazla transfer yolcu, uygulamayla İstanbul'u keşfetme ayrıcalığı yaşadı. Bayrak taşıyıcı havayolunun 2017'ün Mart ayında pilot bölge olarak belirlenen Pakistan’da başlattığı, haziran ayında Rusya ile kapsamını genişlettiği "stopover" konaklama hizmeti İstanbul'u transfer merkezi olarak kullanan yolculardan büyük beğeni topladı.

        REKLAM

        Yolcuların memnuniyeti ve gelen talep üzerine kapsamı genişletilen uygulamayı ilk 6 ayda 11 farklı ülkeden 4 bin yolcu tercih etti. Birinci yılın sonunda ise 18 farklı ülkeden 14 bin yolcu seyahatleri sırasında İstanbul'u hiçbir ek ücret ödemeden keşfetme fırsatı buldu.

        THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, uygulama ile yolculara, Türk misafirperverliğini ve İstanbul'un eşsiz güzelliklerini tecrübe etme fırsatı sunduklarını belirtti.

        Olmuştur, iki ülke ile başlattıkları, bugün kapsamını 19 ülkeye çıkardıklarını uygulama hakkında bilgi vererek, "Bir yıl boyunca yolcularımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler bizi çok mutlu etti. Gelen talepler üzerine 2018 yılının üçüncü çeyreğinde aralarında Çin ve Hindistan'ın da bulunduğu 10 ülkeye daha bu hizmetimizi sunacağız. 122 ülkeye uçuyoruz, projemizin önü çok açık." ifadelerini kullandı.

        Ahmet Olmuştur, "stopover" konaklama hizmetini tercih ederek seyahatleri sırasında dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul'da konaklayan yolcuların yüzde 62'sinin THY ile ilk kez seyahat ettiğini, yüzde 73’ünün ise "stopover" ayrıcalığının THY'yi tercih etmelerinde önemli bir etken olduğunu belirtti.

        REKLAM

        UYGULAMAYI EN ÇOK TERCİH EDEN BÖLGELER İSE PAKİSTAN, RUSYA VE GÜNEY AFRİKA OLDU

        Türkiye'yi dünyanın yeni havacılık merkezi konumuna getirecek İstanbul Yeni Havalimanı ile kente gelecek transfer yolcu sayısında önemli bir artış yaşanması bekleniyor. İstanbul'u aktarma merkezi olarak kullanacak transfer yolcuları, iki uçuşları arasındaki 20 saatten fazla zamanda "stopover" konaklama hizmeti ile seyahatlerini daha konforlu ve eğlenceli bir yolculuğa dönüştürebilecek. Bu süreçte "stopover" uygulamasının kapsamı da genişletilecek.

        UYGULAMANIN SUNDUĞU İMKANLAR

        Uygulama ile THY'de aktarmalı olarak seyahat eden, bağlantı süresi 20 saatten fazla, "stopover" yolcuları, bilet alımı akabinde düzenlenecek otel çeki ile İstanbul’un Sultanahmet ve Taksim bölgesinde ekonomi sınıfı için 4 yıldızlı otelde 1 gece, business sınıfı için 5 yıldızlı otelde 2 gece ücretsiz konaklayarak İstanbul’da daha fazla keyifli vakit geçirme imkanına sahip olabiliyor.

        THY ile seyahat eden yolcuların hizmetten faydalanabilmesi için gidiş-dönüş bilete sahip olması ve İstanbul’da en az 20 saat bağlantı süresinin olması gerekiyor. Yolcular, uygulama hakkında "https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/stopover/#tcm508-133985" sitesinden bilgi alabilecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa