Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca, kurban kesecek vatandaşlara küçükbaş hayvan kesimini tavsiye etti.

        Küçükbaş hayvanların kesim için daha uygun olduğunu ifade eden Cemalettin Toluca,“Yaklaşan Kurban Bayramında bizler vatandaşlarımızın küçükbaş hayvan kesmelerini özellikle tavsiye ediyoruz. Çünkü, ilk kurban kesimi “Küçükbaş Hayvan” kesmekle başlamıştır. Aynı zamanda küçükbaş hayvanların eti merada ot ile beslenmelerinden dolayı organik olup, lezzeti de damak tadımıza uygundur. Birlik üyelerimizin elinde bulunan kurbanlık küçükbaş koç ve keçileri özellikle kurban için yetiştiriyoruz" dedi.

        Kurban kesen vatandaşların da kurban alırken dikkat etmeleri gereken kurallar olduğunu hatırlatan Toluca, "Kurbanlık hayvanın gözlerinin parlak olması, kulaklarının düşük olmaması, boynuzlarının ise üçte birden fazla kırık olmayıp, topal ve sakat olmamasına özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Fiyat olarak ise, kurbanlık alan kişilerin aldıkları hayvanın et fiyatı üzerinden değil de, kurbanlık hayvan olarak hesap yapmaları gerekmektedir. Çünkü bu hayvanlar özel bir bakımla o güne getirildikleri unutulmamalıdır” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa