Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Evliliklerdeki mutsuzluğun ve boşanmaların önemli nedenlerinden biri, eşlerin birbirlerinin değişeceği beklentisi ve sonunda beklentinin karşılanmaması çoğunlukla. İnsan, gerçekten kişilik özelliklerini değiştirebilir mi? Yoksa karşıdakini değiştirmeye çalışmak boşuna bir çaba mı?

Kişilik özelliklerinin yavaş yavaş ve aşamalı olarak değiştiği varsayılırken, bu, bir araştırmayla da kanıtlandı. Almanya'da Leibniz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 7005 katılımcıyla yapılan kişilik değişimi araştırması, European Journal of Personality dergisinde yayımlandı.

Dışa dönüklük, uyumluluk, vicdanlılık, deneyime açıklık ve nevrotikliği (karamsar duygu durumu) içeren beş kişilik özelliğinin yıllar içindeki gelişim sonuçları açıklandı.

Katılımcılar arasında, uyumluluk dışındaki tüm alanlarda, yıldan yıla değişiklikler, uzun vadeli olarak yayıldı. İlerleyen yaşlarda yıldan yıla değişimin büyük bir kısmının kaybolduğu gözlendi. Ortaya çıkan tabloda, kişilik özelliklerinin değişken olmaktan çok tutarlı olduğu anlaşıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ