Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

UEFA, Devler Ligi torbalarının belirlenmesinde değişikliğe gitmek için harekete geçti. 1. torbada, ülke puanı en yüksek 7 ülkenin şampiyonlarının yer alması planlanıyor.

UEFA, Şampiyonlar Ligi’nde devrim niteliğinde bir karara imza atmak üzere. Buna göre artık Şampiyonlar Ligi kura çekiminde 1. torbada yer alacak takımların kulüp katsayı puanlarına göre değil, ülkelerinde şampiyon olup olmamalarına göre şekillendirilmesi amaçlanıyor. Yeni değişiklikte, ülke puanı en yüksek 7 ülkenin şampiyonları seri başı olacak ve lig şampiyonlarına öncelik verilecek. Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım aynı zamanda kendi liginde de şampiyon olmuşsa, en yüksek ülke puanlı 8. ligin şampiyonu ilk torbaya girecek.

AMAÇ REKABETİ ARTIRMAK

UEFA, böylece Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Manchester United, Arsenal, Chelsea gibi takımların 1. torbadaki hegemonyasının önüne geçecek. Bu şekilde bir takım kendi liginde şampiyon olduğunda, sürpriz bir ekip olsa bile seri başı olarak ödüllendirileceğini bilecek ve liglerde rekabet artacak.

2014-15'TE 1.TORBA

Real Madrid

Barcelona

Bayern Münih

Chelsea

Benfica

Atletico Madrid

Arsenal

Porto

DEĞİŞİKLİK BU SENE OLSAYDI

Atletico Madrid

Real Madrid

Manchester City

Bayern Münih

Benfica

Juventus

Zenit

PSG

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ