Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Başbakan Soyer, Yakın Doğu Üniversitesi'nin (YDÜ), Lefkoşa Atatürk Statyumu'nda bu akşam düzenlenen 2006-2007 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nda yaptığı konuşmada, FİFA'nın mektubunun, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanına ulaştığını söyledi.

Soyer, mektupta, FİFA'nın, Kıbrıs Türk futboluna uygulanan izolasyonlar konusunu görüşmeye hazır olduğunu bildirdiğini belirterek, ''Daha çok şey olacak'' dedi.

Başbakan Soyer, insanlık ve bilim üreten bir halkın üzerinde izolasyonların sürmesini hiçbir vicdanın kaldırmayacağını söyledi.

İzolasyonların kaldırılması yolunda sabır ve sebatla yürümeye devam edeceklerini ifade eden Soyer, Türkiye ile birlikte ortak çıkarlar temelinde, sevgi yolunda yürümeye devam edeceklerini vurguladı.

Yürüyecekleri bu yolda, gençlerin varlığının kendilerine güç vereceğini belirten Soyer, ''bu topraklarda eşit şekilde varız'' demeye devam edeceklerini dile getirdi.

Soyer, mezuniyet töreninin statyumda yapılmasına da değinerek, törenin, KKTC'nin her alanda gelişmesinin başka bir göstergesi olduğunu söyledi.

Törende konuşan KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak da öğrencilerin en mutlu gününü paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, üniversitelerin KKTC'nin eğitim kalitesini artırmasının yanında, uluslararası alanda tanınmasına da katkıda bulunduğunu söyledi.

Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törende, Başbakan Soyer, Psikoloji Bölümü'nden mezun olan, Kıbrıs Türkünün Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ün gelini Bilge Küçük'e diplomasını verdi. Törende Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak ile Maliye Bakanı Ahmet Uzun da mezunlara diplomalarını verdi.

1675 ÖĞRENCİYE DİPLOMA

Törende, Mühendislik Fakültesi'nden 1 öğrenciye doktora; Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nden 101 öğrenciye yüksek lisans; Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık, Fen-Edebiyat, Denizcilik, Hukuk, İletişim, Atatürk Eğitim Fakülteleri ile Sağlık Bilimleri, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan 1596 öğrenciye lisans olmak üzere, toplam 1675 öğrenciye diplomaları verildi.

Törenin ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

AA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ