Yalçın Karadeniz: Bu uygulama yeni değil
Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, başkanlığa aday olmak isteyen Rüzgar Sağnak'ın durumuyla ilgili açıklama yaptı
ABONE OLKaradeniz, açıklamasında 15 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimli genel kurulda başkanlığa aday olmak isteyen Rüzgar Sağnak'ın Divan Kurulu'na eksik müracaatta bulunduğunu belirtti.
Karadeniz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Başkan adaylığı için istenen seçme ve seçilme hakkına sahip 250 kongre üyesinin dilekçeli tavsiye onayını kapsayan 35. maddenin farklı yönlere çekilmeye çalışıldığını üzülerek görmekteyim. Tüzüğümüzde yer alan bir maddenin hukuksal anlamda geçerlilik kazanabilmesi adına tavsiye dilekçeleri için noter onayı ya da Divan Kurulu'na başvurarak ıslak imzalı dilekçelerle müracaat dışında başka bir denetim şekli yoktur. İmzaları kapsayan dilekçede belirtilen isimler üzerinden yaşanabilecek herhangi bir olası itiraz durumunun, kongrenin geçerliliğini tehlikeye atması söz konusu olabilir."