Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Boşanma sonrası kadınların ve çocukların mağdur edilmemesi için verilen nafaka konusunda geçtiğimiz yıl bir taslak gündeme gelmiş ve tartışılmıştı. Buna göre 2 yılın altındaki evliliklerde 5 yıl, 5 yılın altındaki evliliklerde 7-8 yıl, 5 ila 10 yıl arasındaki evliliklerde de 12 yıl nafaka verilmesi gündeme gelmişti. Ancak henüz herhangi bir düzenleme yapılmadan Van'da görülen bir boşanma davasından ilginç bir karar çıktı.

Habertürk'ün edindiği bilgilere göre aile mahkemesi sıfatı da taşıyan Erciş 2.Asliye Hukuk Mahkemesi, bir çift arasında süren boşanma davasında süresiz olarak bilinen yoksulluk nafakasının N.K. adlı kadına sadece bir yıl olarak toplam 12 bin TL tutarında ödenmesine hükmetti.

Boşanmayla sonuçlanan olay ise şu şekilde gerçekleşti: N.K. adlı kadın şiddet ve kötü muamele gördüğü iddiasıyla eşi S.K. hakkında suç duyurusunda bulundu. 25 yaşındaki kadın, resmi nikahlı eşi olan şüpheliyle tartıştıklarını, eşinin kendisini evden attığını iddia etti. Şüpheli ise ifadesinde olay günü tartıştıklarını, maaşından dolayı evin tüm ihtiyaçlarını karşılayamadığını, eşinin amcasını arayıp 'gelin kızınızı götürün' deyip eşini evden uzaklaştırdığını ileri sürdü.

Haberi Hazırlayan: Kenan Butakın
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ