Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Mülteciler ve polisleri taşıyan otobüs devrildi: 41 yaralı

        Polis refakatinde düzensiz göçmenleri taşıyan otobüs, Aksaray'da kaza yaptı. Alınan bilgiye göre; Deniz Dilan Eroğlu yönetimindeki otobüs, Aksaray-Ankara karayolunun 40. kilometresinde kontrolden çıkarak devrildi.

        Kazada, İstanbul'dan yola çıkan otobüsteki 22 düzensiz göçmen, bu kişilere refakat eden 17 polis ile araç sürücüsü ve yardımcısı yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

        Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Aksaray'daki bazı hastanelere kaldırıldı. Bu kişilerden iki polis ve bir göçmenin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı.

        Öte yandan, kaza nedeniyle Aksaray'a geliş yönü kapanan karayolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

        İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

        İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Aksaray'da meydana gelen kazaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. DHA'nın haberine göre, açıklamada; "İl Göç İdaresi müdürlüğü tarafından Hatay iline sevki yapılacak yabancı şahıslar için talep üzerine İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından görevlendirme yapılmıştı.

        Bir otobüs ile 12 Eylül 2018 günü saat 15.00 de İstanbul dan hareket eden 22 yabancı uyruklu şahıslar ile 17 polis memurunun içinde bulunduğu araç 13 Eylül 2018 günü saat 00.15 sıralarında Ankara - Aksaray karayolunda otobüsün yoldan çıkması nedeniyle tek taraflı yaralamalı trafik meydana gelmiştir. Yaralı yabancı uyruklu şahıslar ile İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri Aksaray Devlet Hastanesi ile Özel Hastanelere kaldırılarak tedavilerine başlanmıştır ve ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmamıştır. Durum İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa