Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Nurettin Canikli: İran'a birlikte operasyon önerdik

        Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli AA Editör Masası'nın konuğu oldu. Canikli Irak'ın kuzeyindeki harekat ile ilgili açıklamalarda bulundu."Terörü ortadan kaldırana kadar Kuzey Irak'ta kalacağız. Hedefe ulaşmadan TSK oradan dönmeyecek" diyen Canikli,Münbiç mutabakatına da değindi. Canikli, konuya ilişkin, "Bugün resmi olarak kabul etmiyorlar ama, YPG'nin PKK olduğuna ikna olmuş durumdalar. İkna olmasalar bu mutabakat olmazdı. ABD ile Münbiç'te birlikte çalışacağız." şeklinde konuştu.

        "İRAN İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR"

        Canikli, "Terörü ortadan kaldırana kadar Kuzey Irak'ta kalacağız. Hedefe ulaşmadan TSK oradan dönmeyecek. Kuzey Irak'ta üs bölgeleri kuruluyor, farklı bir süreç. Bu süreç bir yıl önce planlandı. Operasyonu sadece Kandil olarak görmemek lazım. Teröristin olduğu her yeri kapsıyor. Bunun içinde bulunduğumuz seçim süreci ile hiçbir alakası yok. İran ile konuştuk. Onların bu konuda güçlü bir söylemi var. Bir ara birlikte yapalım dedik, henüz ilerleme yok. İranla görüşmelerimiz sürüyor. Etrafımızdaki komşu ülkelerin Irak da dahil herhangi bir itirazı yok.Bizim operasyonlarımız sivil hassasiyeti ile yürüyor. TSK bu konuda çok tecrübeli. Koalisyonun yanlışlıkla vurdukları yerlerde sivil zayiat binin üzerinde. Kendi resmi rakamları. Kuzey Irak'taki tüm terörist unsurlar kaldırılacak. Yaklaşık bir tarih yok. Bu tür operasyonlarda tarih verilmez. Önemli olan hedeftir. Bu zamana kadar da söyledik, kimsenin toprağında gözümüz yok. Toprağımızı korumaya çalışıyoruz, meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz." dedi.

        REKLAM

        KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

        Kılıçdaroğlu'nun' Kandil'de terörist var mı, yok mu bilmiyoruz.' sözleri hatırlatılan Canikli, "Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımları bizi şaşırtmıyor. Afrin Harekatı'nda da böyle açıklamalar yaptı. TSK teröristleri kovalarken, Afrin'e girilmemeli demişti. Allah'ın izni ile girdik, temizledik. Kılıçdaroğlu bunu teröristleri temizlemeye yönelik yapıyor. Bunun başka bir izahı yok. Orada terörist var. Daha geçen gün sızma yaptılar, şehidimiz var. Teröristler buradan geliyor. Teröristlerin Kuzey Irak'ta eğitim, karargah yerlerinin olduğunu herkes bilir. Bunlar ortadayken itibarsızlaştırmaya yönelik, teröristleri korumaya yönelik bir çabaya girdiğini görüyoruz. Bir özgürlük mücadelesi veriyoruz. Destek vermesi gerekirken, teröristleri destekleyen açıklamalar yapıyor. Teröristler bir şey biliyorsa söylemesi gerekiyor. Kuzey Irak'a teröristler uzaydan mı geldi? Biz ne zaman operasyona başlasak Kılıçdaroğlu'nun sancıları başlıyor." diye konuştu.

        REKLAM

        'Sadece Kılıçdaroğlu ile sınırlı değil' diyen Canikli, "İnce de 2. Ordu Komutanımıza çok ağır hakaretlerde bulunmuştu. Yemeğe katılması, alkışlamasını gerekçe göstererek ağır ithamlarda bulundu. Komutanımız Afrin'den yapılan saldırıları ve saldıranları ortadan kaldıran komutanımız, biliyorsunuz. Hatay'a, Antep'e roket saldırıları oluyordu, artık can güvenliği tehdidi ortaya çıkmaya, bazı vatandaşlarımız terk etmeye başlamıştı. Bu operasyon esas itibarı ile o teröristleri bertaraf etmek için yapıldı. Onları ortadan kaldıran komutanımız da bu komutanımız." ifadelerini kullandı.

        "TÜRKİYE'DEKİ MÜNBİÇLİLER DÖNECEK"

        Münbiç mutabakatına değinen Canikli, "Bugün resmi olarak kabul etmiyorlar ama, YPG'nin PKK olduğuna ikna olmuş durumdalar. İkna olmasalar bu mutabakat olmazdı. ABD ile Münbiç'te birlikte çalışacağız. Münbiç'ten Türkiye'ye göç etmiş Suriyelilrin topraklarına dönmesi planlanıyor. Bizim için bu çok önemli. Türkiye'deki ve bölgedeki Münbiçliler hayatlarını sürdürecekler." dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa