Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yaşanan kriz hakkında, "Biz diyoruz ki, bu dille bir yere varamayız. Dayatma anlayışına karşıyız. Karşılıklı anlayış içerisinde sorunlar çözülebilir. Kendi seçimlerine malzeme yapmak istiyorlar" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Çavuşoğlu ABD'ye tepki gösterdi.

Vazgeçilecek bir süreç değil"

Münbiç konusunda da açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Şu ana kadar askeri alandaki sürdürülen çalışmalarda herhangi bir aksaklık yok. Münbiç yol haritası, önce buradan YPG'nin çekilmesi ve daha sonra buranın istikrara kavuşmasını öngörüyoruz. Bu konularda Türkiye ve ABD birlikte karar verecek. Bugüne kadar ayrı ayrı devriyeler gezdi. Bu süreçte de birlikte devriyelerin gezmesi için eğitim çalışmaları yapıldı. Daha sonra YPG'nin çekilmesi ve Münbiç'in güvenliği konusunda tercihlerin alınması. Bunlar yapılırken de yerel halktan hem Münbiç'in güvenliğini tesis edecek kişilerin belirlenmesi hem de bölgeyi yönetecek kişilerin belirlemesi. Münbiç bittikten sonra Fırat'ın doğusundaki diğer alanlara bu plan işletilecek. Vardığımız mutabakat budur. Şu ana kadar birkaç günlük takvimde gecikmeler olsa da süreç devam ediyor. Ortak devriye dönemine geçiliyor. F-35 konusunda yönetim 90 gün içinde bir rapor yazacak. Bu süre içerisinde hiçbir teslim olmayacak. İlk uçaklar teslim edilmişti. F-35'in bir ortağıyız. Çok taraflı bir proje. Türkiye'de de üretim yapılıyor. Ben istedim olmadı veya Türkiye çekilsin diye bir tarafın vazgeçebileceği bir süreç değil. Türkiye de durup dururken çıkacağım demesi de kolay değil" ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ