Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Haziran ayında başlayan yeni normalden sonra insanlarda gevşeme olduğunu söyleyen Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, "Ya toplumu mart ve nisandaki gibi konsantre edeceksiniz, seferberlik ruhu tamamen olacak, anlayacak ya da korkacak. Bu ikisi olmadan tam oturmuyor bir şeyler" dedi.

Yoğun bakım yataklarının dolu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Cinel, "Arabayla hız yapmayacağız, trafik kazası geçirirsek yoğun bakımda yer bulma ihtimalimiz az olabilir" uyarısında bulundu.

"HERKES BİR ADIM GERİ ÇEKİLSİN"

Habertürk'ün Burası Haftasonu programına konuk olan Prof. Dr. İsmail Cinel, "4-5 gün önce PCR pozitifliği açıklanır açıklanmaz herkes bir adım geri çekildi. Burada sayılardan daha önemli bir şeye vurgu yapmak istiyorum; ağır hasta sayısını izlememiz lazım. Şu anki kısıtlama, vakaları mutlaka belli oranda düşürecek, önümüzdeki bir hafta inanılmaz önemli. Önümüzdeki bir haftanın sonunda, aralık başında bu kısıtlılıkların etkisini görmüş olacağız. Ağır hasta sayısı da o zirveyi yakalayacak. Zirveden dönenene kadar rahat değiliz. Zirveden dönme tahmini olarak bir hafta sonra. Çünkü kısıtlılıklar bir hafta önce başladı. Plato çok önemli, zirve ve zirveden sonra plato ve aşağıya dönme noktası. Bu hafta çok korkmamız gereken bir hafta yaşıyoruz. Herkes bir adım geri çekilsin. Hareket kısıtlılığı şart" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ