Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son Dakika: İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den flaş açıklamalar

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Meclis Grup Toplantısı'nda milletvekillerine hitap etti. Akşener, af teklifini eleştirdi, "Bu konuda mazlum ve mağdurun yanında duran yalnızca İYİ Parti'dir" dedi. Akşener, Batman'daki hain saldırıda şehit olan 8 Mehmetçik'i andı, PKK'ya lanet okudu. Akşener, McKinsey ile ilgili yaşananları eleştirdi, "Tüm anlaşmayı kestiniz mi?" dedi.

        Sözlerine Batman'daki 8 şehidi anarak başlayan Akşener, "Üstlendiğimiz sorun 81 milyonu ile bütün Türkiye'dir. Yolumuz çetin, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Değerli milletvekilleri, bu salonlarda rahatça konuşalım diye canını sebil eden vatan evlatları var. Onlar şehittir, şehitler diridir. Allah devletimize zeval vermesin. Her şehit babasının dilinden 2 kelime düşer, 'Vatan sağolsun' Sizler birer ocaksınız. And olsun ki o ocağı tüttüreceğiz. Herkes unutsa da bu davayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Allah'ın laneti PKK'nın üzerine olsun." dedi.

        REKLAM

        MHP'nin af teklifine değinen Akşener, "İdam Meclis'ten gelirse onaylarım diyen Erdoğan'a sesleniyorum, adım atmıyorsun ama laf atıyorsun. Milleti kandırmaktan vazgeç. İktidarın küçük ortağı bir af teklifi açıkladı. İktidar devlete karşı suçlar affedilebilir diyor. İktidarın bu işe bakışını henüz anlayamadık. FETÖ'nün kodamanlarını mı salacaklar, açılım sürecindekileri mi salacaklar belirsiz. Uyuşturucu kaçaklarınıi hırsızları, ihale fesatlarını, şantajcıları affedelim diyorlar. Türklüğe hakaret edenleri salmaya çalışıyorlar. Tekeden süt sağmaya çalışıyorlar. Bu sistem Türkiye'yi uçuracak diyorlardı, tek adam rejimi 100 gün sürmeden Türkiye'yi uçuruma sürüklüyor. Bunun şerefine mi 50 bin torbacıyı salmak istiyorsunuz? 160 bin kişinin tamamını FETÖ'cü hakimler mi hapsetmiş. Elbette mağdur olanlar vardır. Sen devletsin bunun ayrımını yapabilecek hafızan var. Gözü kapalı her şeye hayır diyenler af konusunda yetmez ama evetçi kesiliyor. Bu konuda mazlumun, mağdurun yanında duran yalnızca İYİ Parti'dir." diye konuştu.

        Adaletin tesis edilmesi gerektiğini belirten Akşener, "Anayasa'nın askıya alındığı yüksek yargının çay bahçesine döndüğü dönemde konuşmamız gereken hukuktur, af değil. Türk Yargısı bir an önce iktidarın tasallutundan kurtulmalıdır. Sayın Erdoğan, adalet her şeyin yerine konmasıyla mümkündür. Sen de yerini bil, yetkini aşan işlere karışma. İçinde adalet olmayan saraylardan ne hükümler çıktığını gördük? Bugün gördük ki, ders almamışlar. En üst temyiz makamı olmak istiyor. Yıllardır her alanda felaketler üretiyor. Sebebi olduğu felaketlerden mağduriyet üretiyor." ifadelerini kullandı.

        McKinsey ile ilgili yaşananları eleştiren Akşener, 2'nci kozmik oda benzetmesi yaptı. Akşener, Bahçeli'nin McKinsey olayına destek verdiğini söyleyerek eleştirilerde bulundu. Erdoğan'ın McKinsey sözlerine değinen Akşener, "Tüm ilişkinizi kestiniz mi?" dedi.

        Akşener, Berat Albayrak'ın McKinsey ile ilgili sözlerinin de yanlış olduğunu belirtti, "Artık tek kale maç yapacağınız bir muhalefet yok" dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa