Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 08:51:39 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Otomobil Son Dakika: İki dünya devi birleşti! Alman devi ticarilerini Türkiye'de üretecek - Otomobil Haberleri

        Otomotiv sektöründe bir süredir konuşulan 'dev' ortaklık gerçekleşti. Detroit Otomobil Fuarı'nda düzenlenen etkinlikteVolkswagen ve Ford'un birlikte araç üretimi yapacağı açıklandı. Yapılan işbirliği kapsamında, iki marka ticari araç üretimi, elektrikli ve otonom teknolojileri ile mobilite servisleri geliştirme konularında anlaştı. Bu kapsamda, her iki markanın milyarlarca dolarlık tasarruf edeceği belirtiliyor.

        Ford Başkanı ve CEO'su Jim Hackett ile Volkswagen (VW) CEO'su Herbert Diess'in ortak açıklamasında göre, iki markanın işbirliği 2022 yılında başlayacak, fakat herhangi bir karşılıklı hisse alımı gerçekleşmeyecek.

        REKLAM

        Avrupa, Çin ve ABD pazarında üretim yapan VW ve Ford, ticaret savaşlarının etkisiyle bir süredir yakınlaşmış durumda. Bir yandan içten yanmalı motora sahip otomobiller üretmeye devam eden, bir yandan da elektrikli ve otonom modeller geliştirme konusunda yeni yatırımlar yapan iki dev üretici, ortaya çıkan yüksek maliyetleri ortak üretim yaparak azaltmayı hedefliyor.

        TÜRKİYE'DE ÜRETEBİLİR

        İki otomobil üreticisinin işbirliğinin Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor. Buna göre, VW Ford ile yaptığı işbirliği kapsamındaticari araçmodelini Türkiye'de üretmeyi değerlendirecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa