Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İmamoğlu, Kemerburgaz'da yazlık sebze fidesi dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, daha çok insanın üretime katılmasını, daha çok toprağın üretime ayrılmasını sağlamak gerektiğini ifade etti.

Read more!

Kendisinden önce konuşan İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Atalık'ın "Buraya göç edin, fide verelim." sözlerini de eleştiren İmamoğlu şöyle devam etti:

Haberi Görüntüle

“Daire Başkanımızdan şunu beklerdim: 'Varsa İstanbul'dan Anadolu'ya göç etmek isteyen, onlara 10 yıl fide imkanı verelim. Siz Anadolu'ya gidin, köyünüzde üretim yapın'. Yani o daha güzel olurdu diye düşünüyorum. Bu ülkede esas olan üretim olsaydı, toprağı verimli kullansaydık, 10 milyonlarca, hatta 100 milyonlarca metrekareyi yeni bina alanları açmak değil de şu şehrin ihtiyacı için bile tarıma sevk etseydik, üretici hanımefendilere gerçekten köylünün, milletin efendisi olduğu kıymetini verebilseydik bugün İstanbul gibi metropolü dahi kendi topraklarında ürettikleriyle ciddi bir oranda ihtiyacını karşılayabilir duruma getirirdik. Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Ben üreten bir ailenin çocuğuyum.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ