Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberi Trump'a suikast girişiminin ardından ABD'li yetkili istifa etti | Dış Haberler

        ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, kampanya mitingi sırasında eski Başkan Donald Trump'a suikast düzenleyen zanlıyı engelleyememesi nedeniyle sert eleştirilere maruz kalmasının ardından istifa etti.

        AP, Cheatle'in istifasını, ABD Gizli Servisi personeline gönderdiği e-postaya dayandırarak duyurdu.

        Cheatle, gönderdiği e-postada, "Güvenlik zafiyeti için tüm sorumluluğu alıyorum. Yaşanan olayların ardından zor olanı seçerek, istifa etme kararı aldım." ifadesini kullandı.

        Trump son andaki hareketiyle kurtuldu!
        Haberi Görüntüle

        Mevcut ve eski ABD başkanlarının korunmasından sorumlu olan Gizli Servis, silahlı bir saldırganın 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki açık hava mitingine bakan bir çatıdan Trump'a ateş edebilmesinin ardından bir krizle karşı karşıya kaldı.

        REKLAM

        Cheatle, Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi'nin karşısına çıktığında iki partinin de kınamasıyla karşılaştı ve temsilcilerin mitingin güvenlik planı ve kolluk kuvvetlerinin silahlı adamın şüpheli davranışlarına nasıl karşılık verdiği konusundaki sorularını yanıtlamayı reddetti.

        Trump saldırıdan sonra ilk kez konuştu!
        Haberi Görüntüle

        Çok sayıda Cumhuriyetçi ve Demokrat milletvekili Cheatle'ı istifaya çağırdı.

        Kimliği 20 yaşındaki Thomas Crooks olarak açıklanan silahlı saldırgan, Gizli Servis keskin nişancısı tarafından vurularak öldürülmüştü.

        ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili tüm sorumluluğu aldığını ve suikast girişiminin "Gizli Servis'in en büyük operasyonel başarısızlığı" olduğunu söylemişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa