Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile görüştü.

Read more!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından şu açıklamada bulundu:

Görüşme sırasında Anayasa değişikliğini ortak mutabakat metnini paylaştık. Bağımsız ve tarafsız yargı mutlaka olmalı, hukuk ve sosyal devletin mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor. Yerel yönetimler üzerinde duruldu. Kayyum atamasını asla doğru bulmadığımızı söyledik. Seçimle gelen seçimle gider. Siz halkın iradesini ipotek altına alırsanız bu doğru bir uygulama değildir. Demokrasiyi savunmak, yargı bağımsızlığını savunmaktır. Demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından biri olduğunu konuştuk. Siyaset artık bir kavga alanı olmamalı. Bu ülke artık kavga etmeden bıkmadı mı? Arkadaş siz kavgadan bıkmadınız mı? Kucaklaşmak varken hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Biz birlikten, beraberlikten yanayız. Biz birlikte hareket etmekten yanayız. Siyaset sorun yaratırsa bu kadın erkek eşitliğine negatif yansıyor. 21. yüzyılda parti kapatmak doğru değildir. Kapatılan partilerin farklı isimlerle siyasete devam ettiğini biliyoruz. Kadına yönelik şiddetin mutlaka sonlandırılması ve siyaset kurumunun buna tavır alması gerekir.

Tüm dezavantajlı gruplarla ilgili siyaset kurumunun üzerine düşeni yapması gerekir. Haklarının teslim edilmesi ve özgürce yaşam koşullarının önünün açılması gerekir. Yargının siyasetin üzerinde bir sopa olarak kullanılması kabul edilemez. Biz yargıçlardan, siyasi iktidarın baskısına boyun eğmemesini istiyoruz. Depremin ardından bölgeyle ilgili özel bir planlamanın yapılması gerekiyor. Acil bir onarım programının devreye konulması gerekiyor.

Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir. Meclis'in varlığı zaten sorunları çözmesinden kaynaklanmaktadır. Varolan sorunların tamamını çözeceğiz. Hiçbir sorun çözümsüz değildir.

Basın mensuplarından ricam, toplumu ayrıştıran bir dilden lütfen uzak durun. Toplumu kucaklamak varken bu kavga neden? 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak bu kavgayı bitireceğim söz veriyorum. Geliriz TBMM'de kürsüde konuşuruz. Söz İngilizce'dir, Fransızca'dır parantez içinde yazılır. Kürtçe konuşulduğunda bilinmeyen bir dil diye yazılıyor. Ya arkadaş binlerce yıldır konuşulan bir dil nasıl bilinmeyen bir dil oluyor? TRT Kürdi var. Devlete çifte standart yakışmaz. Evet resmi dilimiz Türkçe eyvallah ama çifte standart yaparsanız bir kesimi başkasına düşman ediyorsunuz. Bu emperyallerin oyunudur. Herkesin yaşam tarzına saygı göstereceksiniz. Herkesi kucaklayacağız.

BULDAN: ÇÖZÜM YERİ PARLAMENTO

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ise şu açıklamada bulundu:

"Bugün başkan ve heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye'nin en temel sorunlarını konuştuk. Türkiye toplumunun, Türkiye halklarının bizden beklentisini konuştuk. Sayın başkana teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak Sayın Başkanı burada ağırlamamızın nedeni Kürt sorunun çözümünün Parlamento olması nedeniyleydi. Türkiye toplumunun bizden beklentilerini istişare ettik. Kendisine teşekkür ediyoruz."

SANCAR: BİRKAÇ GÜN İÇİNDE...

HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar ise şunları söyledi:

"Deprem yeni bir döneme girmemize vesile oldu ancak keşke bu kadar büyük bir acıyla gündemimize girmeseydi. Partimiz yıkımdan ağır zarar gören kesimlerin onarılması için acil bir programa ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yeni bir başlangıç özgürlük ve adaletle mümkün olacaktır. Türkiye'nin bütün sorunları burada geniş bir mutabakatla çözülebilir. Burada yaptığımız konuşmalarımızı kurullarımıza taşıyıp, ittifak güçlerimizle paylaşacağız. Birkaç gün içinde basın ve kamuoyuyla kapsamlı bir açıklamada bulunacağız.

Haberi Hazırlayan: Ahmet Küçük
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ