Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu oldu. Balıkesir'de ise Turhan Çömez aday gösterildi... İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım olarak belirlendi

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul, Ankara ve Balıkesir büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı. İstanbul'da Buğra Kavuncu ve Balıkesir'de Turhan Çömez aday oldu.

        İYİ Parti grup toplantısında Meral Akşener, konuşması öncesi belediye başkan adaylarını tanıtırken, sürpriz bir şekilde İstanbul ve Balıkesir belediye başkan adaylarını da açıkladı.

        Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Buğra Kavuncu'nun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ise Turhan Çömez'in aday olduğunu söyledi.

        Türkiye'de yoksulluğun, fakirliğin ve sosyal adaletsizliğin her geçen gün daha da derinleştiğini savunan Akşener, bunun sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu belirtti. Akşener, İYİ Parti olarak 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerle beraber yerelden başlayarak 2028'e uzanan süreçte Türkiye'nin kalkınma yolunu adım adım inşa edeceklerini söyleyerek, İstanbul'un bu anlamda örnek bir şehir olacağını belirtti. Akşener, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayını da açıklayarak, "Buğra Kavuncu geldi bana dedi ki 'Genel başkanım, İstanbul'u istiyorum. Almak için, başarmak için, orayı yönetmek için istiyorum'. Bir mecburiyet, bir kişiyi bulamama, aday yokluğundan ziyade; Buğra Kavuncu geldi, 'Orada il başkanlığı yaptım, şimdi de teşkilat başkanıyım. Bana düşer. Sonuç itibarıyla istiyorum' dedi. Ben de 'Peki' dedim. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayımız Buğra Kavuncu" dedi.

        Akşener, aynı şeyin Balıkesir için de geçerli olduğunu belirterek, "Turhan Çömez kardeşim de aynısını yaptı. Ayyüce Türkeş, Ümit Özlale ve Selçuk Türkoğlu'ndan sonra milletvekillerimizi şehirlerde aday yapmayı istemiyordum. Balıkesir'i alacağına inanan, belediye başkanlığı görevini layıkıyla sürdüreceğine inandığımız bir arkadaşımız da Balıkesir Belediye Başkan adaylığını kendi talep etti" diye konuştu.

        REKLAM

        ANKARA DA BELLİ OLDU

        İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu.

        Yİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, "Ankara son 5 yılda ayağa kalkacağına tembellik ve ihmalkarlığın pençesine düşürülmüştür" dedi.

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Cengiz Topel Yıldırım’a teklif götürdüğünü ve Yıldırım’ın teklifi kabul ettiğini söyledi. Böylece İYİ Parti’nin ABB Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım olarak belirlendi.

        "ANKARA’YA MEMAT GELMEMİŞ FAKAT HAYAT ANKARA’DAN GİTMİŞTİR"

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, Ankara’nın hak ettiği yerde olmadığını söyleyerek, "Ankara; adına, şanına, rütbesine ve mazisine yakışan bir konumdan fersah fersah uzaktır. Bir asırdır ülkemize başkentlik yapan Ankara, mevcut potansiyelini bir türlü harekete geçirememiştir. Ankara’ya memat gelmemiş fakat hayat Ankara’dan gitmiştir. Ankara son 5 yılda ayağa kalkacağına tembellik ve ihmalkarlığın pençesine düşürülmüştür. Ankara her fanteziyi proje zanneden zihniyet ile her projeyi fantezi olarak gören bir atalet arasına sıkışmıştır. Bu iki zihniyet Ankara’yı malulen emekli hale çevirmiştir" açıklamasında bulundu.

        CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

        Cengiz Topel Yıldırım, 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olmasına karşın tüm yaşamını Ankara'da geçirmiş bir isim. Yıldırım, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu.

        2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulundu. 28 Mart 2009 tarihinde ise, delegelerin tamamının oylarıyla Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı oldu.

        Ankaragücü taraftarlarının çok sevdiği eski Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, 2014 yılındaki seçimlerde CHP'nin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adayı oldu. 15 Şubat 2016 tarihinde CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildi. Cengiz Topel Yıldırım, evlidir ve Boran ile Emre’nin babasıdır.

        KAVUNCU: DOSTLUKLAR, VEFA RAFA KALKAR

        Akşener'in kürsüye davet ettiği Buğra Kavuncu, "Vazife her şeyin üstündedir. Bu konu gündeme geldiğinde her kafadan 'Nasıl yapacaksın, nasıl edeceksin?' diye bir ses çıkıyor. Bir görev düştüğünde; bugün partimiz için, yarın da ülkemiz için en zoru sırtlamak zorunda olduğumuz şuuruyla yetiştik. O günler geldiğinde dostluklar, birilerine olan vefa rafa kalkar. Söz konusu milletse, devletse gerisi teferruattır. Allah yolumuzu açık etsin" dedi.

        Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kavuncu, adaylığının İstanbul ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, "Buradan İstanbul'a geçeceğim. Çok yoğun bir hazırlık çalışmamız olacak. İstanbul'la ilgili hayallerimize, projelerimize, nasıl bir İstanbul istediğimizi, İstanbul'a neleri vadettiğimizi, İstanbul'u neden çok daha iyi yöneteceğimizi İstanbullulara anlatacağız" dedi.

        Kavuncu, "O günler geldiğinde dostluklar, birilerine olan vefa, rafa kalkar" sözüyle kime mesaj verdiği sorulan Kavuncu, "Hiç kimseye bir mesaj değil. Bu, bir görevdir. Vurgulanan şey şu; hür ve müstakil olarak seçime girme kararı aldık. Bu karar doğrultusunda da partimizin her ferdi üstüne düşeni yapacaktır. Bu tür anlarda, kurumlar için, partiniz için, ülkeniz ve devletiniz için size sorumluluk geldiğinde, buna her Türk vatandaşı 'evet' demekle mükelleftir. Söylediklerim çok açık" değerlendirmesinde bulundu.

        DİĞER ADAYLAR DA BELLİ OLDU

        Meral Akşener, İYİ Parti'nin bazı ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı.

        Buna göre; Adana Pozantı Belediye Başkanı adayı Adem Aydın, Afyonkarahisar Bolvadin Belediye Başkanı adayı İkbal Nedret Özbek, Amasya Taşova Belediye Başkanı adayı Ahmet Özdemir, Amasya Merzifon Belediye Başkanı adayı Eriş Gül, Çanakkale Çan Belediye Başkanı adayı Mustafa Kılıç, Çanakkale Eceabat Belediye Başkanı adayı Fercan Kodak, Çanakkale Kepez Belediye Başkanı adayı Didem Güner, Isparta Yalvaç Belediye Başkanı adayı Mustafa Kodalı, Kahramanmaraş Afşin Belediye Başkanı adayı Mehmet Ali Taşkale, Kocaeli Darıca Belediye Başkanı adayı Özhan Aşkın Öztürk, Manisa Akhisar Belediye Başkanı adayı Hüseyin Ali Doğan, Muğla Milas Belediye Başkanı adayı Mehmet Çayırlı, Sakarya Hendek Belediye Başkanı adayı Fatih Bayındır, Tokat Erbaa Belediye Başkanı adayı Melike Tepecik ve Ankara Sincan Belediye Başkanı adayı Fatih Koca oldu.

        Turhan Çömez ve Buğra Kavuncu'nun adaylığı ile İYİ Parti'nin 5 milletvekili, belediye başkanı adayı olarak açıklandı.

        Ayyüce Türkeş Taş Adana Büyükşehir, Yüksel Selçuk Türkoğlu Bursa Büyükşehir ve Ümit Özlale ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmuştu.

        BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

        Buğra Kavuncu 1973 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Buğra Kavuncu, Edmenton İlkokulu'nda başladığı eğitim hayatına Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesi'ni tamamlayarak devam etti. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden mezun olurken, profesyonel kariyerine büyük potansiyel gördüğü Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları alanında başladı.

        Satış, pazarlama ve yatırım konularında kazandığı bilgi deneyimi sayesinde kısa süre içerisinde başarıya ulaştı. 1997 yılında USTA LLP'yi kuran isim, yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya'daki büyümesinde önemli bir rol oynadı. 2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde sattıktan sonra, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya'nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlendi.Orta Asya'da bulunduğu süre boyunca Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı hale geldi.

        REKLAM

        2010 yılında BASF Yapı Kimyasalları'nda BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre'ye, 2012-2016 yılları arasında ise BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye'ye yerleşen isim, Ocak 2016'dan 30 Mart 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO unvanıyla yürüttüğü kariyerine devam etti. Buradaki kurumsal kariyerinin ardından 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti'deki siyasi hayatına başladı.

        İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği ve Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak gönüllü çalışmalarda bulundu. Ayrıca, TÜSİAD bünyesinde Çalışma Grubu Üyesi unvanıyla gönüllü olarak çeşitli çalışmalarda aktif rol aldı.

        TURHAN ÇÖMEZ KİMDİR?

        Turhan Çömez, 1965 yılında Bandırma’da doğdu. Bandırma İmam Hatip Lisesi’ni 1983 yılında, İstanbul Tıp Fakültesini 1989 yılında bitirdi. Erzurum ve Bandırma’da pratisyen hekimlik yaptı. İstanbul Vakıf Gureba Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı oldu. Aynı hastanede uzman hekim ve başhekim yardımcısı olarak çalıştı. Vatani görevini Elazığ Askeri Hastanesi’nde tamamladı.

        AK Parti’nin kuruluşunda Genel Başkan Erdoğan’ın Danışmanı ve Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı.

        3 Kasım 2002 seçimlerinde Balıkesir Milletvekili seçildi. TBMM’de Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği yaptı. Siyasete atıldıktan sonra bazı gazete ve dergilerde makaleler yazdı, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerde aydınlanma konferansları verdi. Yurt içi ve yurt dışı siyasi deneyimlerini bir kitap halinde yayınladı.

        Savaş ve deprem bölgelerinde sivil toplum örgütleri ile yaptığı yardım faaliyetleri nedeni ile TBMM Başkanlığı tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

        5 yıllık milletvekilliği görevi esnasında mensubu bulunduğu AK PARTİ ile derin fikir ayrılıkları yaşadı ve 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde aday olmayarak parlamentodan ayrıldı.

        2008 yılında dil öğrenmek için İngiltere’ye gitti. Ardından açılan Ergenekon Kumpas Davası’nda ömür boyu ağır hapis ve ek olarak 15 yıl ağır hapis istemi ile yargılandı. 12 yıl sürgünde yaşadı.

        İngiltere’de tüm sınavları başarı ile geçerek yeniden hekimlik diploması aldı ve Basildon Üniversite Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. Londra’nın ilk özel Türk Sağlık Merkezi’ni kurdu.İngiltere’de “En Başarılı 40 Yabancı”dan biri seçildi.Birleşik Krallık Lordlar Kamarası’nda kendisine Başarı Ödülü verildi. Halen İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapıyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa