Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada şu değerlendirmede bulundu:

Adıyamanlı kardeşlerime geçmiş olsun diyorum. Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 şubat tarihli depremler devam eden yaklaşık 10 bin artçı sarsıntısı ile yüreklerimize derin yaralar açtı. Kaybettiğimiz canların, yıkılan evlerin ve onların altlarında kalan hayatların acısı şüphesiz içimizde kalacak. Kalanların yarasına sarmak, yıkılanların yerine yenisini yapmak elimizdedir. Kollarımızı sıvadık, güvenli, huzurlu yeni konutlar için çalışmalara başladık. Adıyaman'da 50 bin konut ve köy evi yapacağız.

"AÇ, AÇIKTA, SAHİPSİZ, MAZLUM, MAĞDUR HİÇ KİMSEYİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Hasar tespit çalışmalarının sonucuna göre sayı daha da artabilir. 1 yıl içinde yıkılan şehirlerimizi, ilçelerimizi, köylerimizi yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Bu kadar büyük felakete maruz kalıp da bizim kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır ve olmamıştır. Depremiyle, seliyle, yangınıyla, terörüyle yaşadığı tüm felaketlerin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkeyiz.

Birçok şehrimizde yaşadığımız gerek deprem, gerek sel felaketleri bütün bunların altından kalkmayı başardık. Hepsini başarıyla elhamdülillah yeniden hayata geçirdik ve vatandaşlarımızı evlerine kavuşturduk. Türkiye bizim dönemimizde depremiyle, seliyle, yangınıyla, terörüyle yaşadığı tüm felaketin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkedir. Bu depremde de aynını yapacağız, müsterih olun. Aç, açıkta, sahipsiz, mazlum, mağdur hiç kimseyi bırakmayacağız. Depremzede her vatandaşımıza ayni ve nakdi her türlü yardımı sağlıyoruz.

Read more!

Esenboğa Havalimanı'ndan bölgeye hareket eden Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman merkez ile Gölbaşı ilçesini ziyaret ederek depremzedelerle bir araya gelecek, deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunacak.

Önce geçici barınma hayatı, ardından kalıcı konutlarda hayata başlayana kadar hep yanınızda yer alacağız. Elbette kimi eksiklikler, gecikmeler yaşanabiliyor. Devlet ve hükümet olarak tüm gücümüzle bunları tamamlamanın gayreti içindeyiz.

Allah'ın izniyle 1 yıl içinde sizleri yeni yuvalarınıza kavuşturacağız. Rabbim ülkemizi daha büyük felaketlerden korusun diyoruz. Sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla..

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ