Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar: Can kaybı 14 bin 14'e yükseldi - Güncel haberler

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu.

        Erdoğan açıklamasında şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 14'e yükseldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaralı sayısının da 63 bin 794'e çıktığını kaydetti.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:"Son tespitlere göre depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı toplamda 14 bin 14 ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794. Enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor.

        Yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olarak belirlenmiştir. Gaziantep'te ise 944 bina yıkılmış, bunun yanında bin 415 vatandaşımız vefat etmiş, 10 bin 395 vatandaşımızı ise yaralanmıştır.

        REKLAM

        OHAL AÇIKLAMASI

        Bugün Meclis'te 3 ay süreyle OHAL'in ilanını yapacağız. Resmi Gazete'de yayınlandı. Türkiye'de süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına karşı müdahale imkanını devlete vermiş olacaktır. Ayrıca yağmalamalar oluyor. Bu yağmalama olaylarına da OHAL ile devlet müdahale etme imkanını tanıyacak.

        Öte yandan hedefimiz 1 yıl içinde yıkılan binaların yerine konutlarımızı zemin artı 2-3-4 olmak üzere yapmaktır.

        "SÜRECİ NE YAZIK Kİ SİYASİ İSTİSMARA DÖNÜŞTÜRENLER VAR"

        Bir taraftan konteyner çalışmalarımız, diğer taraftan yurt dışından gelecek konteynerlerimiz de var. Gelecek konteynerleri 10 ile dağıtacağız.

        Süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler de var. Bu istismara benim vatandaşım, halkım asla prim vermeyecektir."

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MİNİK DEPREMZEDELERE HARÇLIK

        İHA'da yer alan habere göre Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, girdiği çadırda bulunan ve psikolojik destek verilen minik öğrencilere harçlık verdi. Minik öğrenciler ise hep birlikte şarkı söyleyerek, Erdoğan'a teşekkür etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile birlikte evleri yıkılan depremzedeler için Botanik Bahçesinde kurulan çadırları gezdi.

        Minik öğrencilere psikolojik destek ve eğitim verilen çadıra da giren Erdoğan, burada çocuklara harçlık dağıttı. Kendi elleriyle tek tek harçlıkları dağıtan Erdoğan, bir süre çocuklarla sohbet etti.

        Öğrenciler ise Erdoğan dedelerine hep bir ağızdan şarkı söyleyerek teşekkür etti. Şarkı bitince öğrencileri alkışlayan Erdoğan, daha sonra depremzedelerle sohbet etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa