Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi: Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın Bağdat'ta gitti

        Dışişleri Bakanı Fidan, Irak'ta bakanlar düzeyindeki güvenlik toplantısının yapılacağı Bağdat'a ulaştı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan'ın, 13:30'da Bağdat'a ulaştığı bildirildi.

        Irak Dışişleri Bakanlığı’ndaki güvenlik toplantısına Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da katılacak.

        Dışişleri Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Güler ve MİT Başkanı Kalını kapıda Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin karşıladı.

        BAKAN FİDAN BAKÜ'YE GEÇECEK

        Dışişleri Bakanı Fidan’ın Bağdat’ta ikili temaslarda da bulunmasının akabinde bu gece Bakü’ye geçeceği öğrenildi.

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından dün yapılan açıklamada, Aralık 2023'te Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın'ın katılımıyla Türkiye'de düzenlenen Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin bir sonraki toplantısının aynı formatla Bağdat'ta düzenleneceği duyurulmuştu.

        Irak'ta yarın Güvenlik Zirvesi yapılacak
        Haberi Görüntüle

        Görüşmelerde, ana gündem maddesinin güvenlik ve askeri iş birliği konuları olması bekleniyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Terörle mücadelede ortak bir anlayış geliştirilmesi ve bu doğrultuda atılabilecek adımlar masada olacak." ifadeleri kullanılmıştı.

        *Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa