Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Erdoğan Demirören'in cenazesinden tüm detaylar! Yıldırım Demirören'in gözyaşları...

        Erdoğan Demirören'a veda günü... Demirören Holding ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı. Demirören için ilk tören saat 10.20'de İstanbul Şişhane'deki Holding binası önünde yapıldı. Törene Demirören ailesi, yakınları, holding çalışanları ve sevenleri katıldı. Törenin ardından Erdoğan Demirören'in cenazesi Fatih Camii'ne götürüldü. Tabutun cenaze aracından indirilmesi sırasında Yıldırım Demirören de omuz verdi. Aile cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

        BAŞBAKAN YILDIRIM: ERDOĞAN DEMİRÖREN İYİ BİR İNSANDI

        Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım Fatih Camisi'ne geldi. Yıldırım, aileye taziyede bulundu. Basına kısa bir açıklama yapan Başbakan, "Saygın bir işadamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir ömrü sanayi için, memleketin kalkınması için tüketen Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye için çok şey yaptı. Binlerce insanın evine ekmek, aş götürmesini sağladı. İyi bir insandı, biz kendisini iyi biliriz. Mübarek bir ayda, mübarek bir günde Allah'ın rahmetine kavuştu. Ölümü bir gün hepimiz yaşayacağız. Cumhurbaşkanımız hemen aileyi aradı görüştü, kendisi katılamayacak. Ben, kendim ve Cumhurbaşkanı adına cenazeye katılıyorum." dedi.

        BAKAN ALBAYRAK: TÜRK ENERJİ CAMİASINA ÖNCÜLÜK ETTİ

        Erdoğan Demirören'in cenaze tören öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin önemli bir iş adamını kaybettiğini vurgulayarak, "Enerji sektöründe önemli yatırımları vardı. Yerli bir grup olarak önemli yatırımları ile Türk enerji camiasına öncülük etti. Bu vesile ile de camiamızın, sektörümüzün derin üzüntüsünü burdan bugün ifade etmek istiyorum. İnşallah benzeri yerli gruplar Türk ekonomisine inanan firmaların sayısının artması temennisi ile tekrardan başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

        DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: BENİM DE AĞABEYİMDİ

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, “Çok kıymetli bir değerimizi kaybettik. Allah rahmet elesin. Mübarek günde defnediliyor. Bu ülkeye büyük hizmetleri var. İş adamı olarak elbette Türkiye’ye büyük katkısı oldu. Aynı zamanda hayırsever bir iş adamıydı. Benim de ağabeyimdi. O bana kardeşim derdi. Ben ona ağabey derdim. Şahsi dostluğumuz vardı. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

        GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK: İSTANBUL'DAKİ AMATÖR KULÜPLERİN HEPSİNİN BABASIYDI

        Demirören'in İstanbul'daki amatör kulüplerin babası olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Çocukluğumuzda vefa stadında amatör küme maçlarını takip ederken hep şunu söylerlerdi. ‘Erdoğan bey bize yardım etti, kulübümüze destek oldu, şu desteği yaptı, bu desteği yaptı’ İstanbul'daki amatör kulüpleri hepsinin babasıydı spor terimiyle. Çok büyük destekleri vardı. Ben de o yıllarda genç bir sporcuyken ve yöneticiyken hep bunlara şahit oldum. Başarılı bir iş adamıydı” şeklinde konuştu.

        ESKİ BAŞBAKAN ÇİLLER: ÇOK GÜZEL ÇOCUKLAR YETİŞTİRDİLER

        Demirören'in cenaze töreninde konuşan eski başbakan Tansu Çiller, “Hanımefendi ile birlikte çok güzel çocuklar yetiştirdiler. Bundan sonra görev onların üzerinde. Mekanı cennet oluşun. Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

        GENCEBAY: DÜNYADAKİ GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPARAK RABB'İN HUZURUNA KAVUŞTU

        Demirören için çok sevdiği bir ağabeyi olduğunu söyleyen sanatçı Orhan Gencebay, “Ailesinin hepimizin başı sağolsun. Çok sevdiğim bir ağabeyimdi. Bu dünyadaki görevinin en iyi şekilde yaparak Rabb'in huzuruna kavuştu. Allah gani gani rahmet eylesin, kalanlara sabırlar versin” şeklinde konuştu.

        ALİ KOÇ: 10 YAŞIMDAN BERİ KOMŞUSUYUM

        Ali Koç, "Hepimizin başı sağolsun. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu zamanlar zor zamanlardır. Ben 10 yaşımdan beri kendisinin komşusuyum. Her zaman bana çok yakın davranmış, bana sahip çıkmıştır. Hiç şikayet etmemiştir. Kendisini çok arayacağız. Sevilmek güzel bir şey Allah herkese nasip etsin. Daha çok spor konuşurduk. Babam da çok iyi Beşiktaşlı olduğu için hem onun hem babamın katkılarını çok iyi bilirim. Toprağı bol olsun, Allah rahmet eylesin" dedi.

        FATİH TERİM: ÇOK İYİ BİR DOSTTU

        Fatih Terim, "Erdoğan abi çok iyi bir insan. Her zaman arayacağımız bir insan. Allah rahmet eylesin. Çok iyi bir dosttu. Güvene sevgiye dayalı bir ilişkimiz vardı. Uzlaşmacı kişiliği, naif, sevgi dolu yaklaşımlarıyla onu hep güler yüzüyle, iyi haliyle hatırlayacağım. Sayın Yıldırım Demirören'in şahsında tüm Demirören ailesine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

        ABDURRAHİM ALBAYRAK: ERDOĞAN AĞABEYİ ÇOK SEVERDİM

        Albayrak, "Erdoğan Abi çok severdim, o da beni çok severdi, yanaklarımdan okşardı. Allah rahmet eylesin. Kapısına giderdim, muhakkak bayramlarda kendisini arardım, çok hoşuna giderdi. Çok örnek aldığım insanlardan biriydi" dedi

        AVDAGİÇ: YERİ ÇOK ZOR DOLDURULACAK

        Türk iş dünyasının çınarını kaybettiği vurgulayan İTO Başkanı Şekib Avdagiç sözlerine şöyle devam etti:

        “Türk iş dünyası bir çınarını kaybetti. Erdoğan Demirören hepimize örnek bir iş adamıydı. Sadece iş dünyası yatırımları ile değil tüm farklı alanlarda topluma katkı sağlayan yeri çok zor doldurulacak bir insan.”

        ERTUĞRUL SAĞLAM: ÇOK NAİF BİR İNSANDI

        Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ise, “Erdoğan Bey ile benim yoğun görüşme dönemim Beşiktaş Teknik Direktörlüğü dönemimde oldu. Kendisi hayata ait tecrübelerini ve futbola ait bilgilerini bakış açısını paylaşırdı. Çok naif bir insandı, hayırsever bir insandı. Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Çok özel bir günde defnedilecek. Allah mekanını cennet eylesin” dedi.

        Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak üzere Fatih Camisi'ne getirildi. Cenaze törenine Erdoğan Demirören'in torunları Kaan Demirören (sağ 2) ve Erdoğan Demirören de (sağ 3) katıldı.

        Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören için Fatih Camisi’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlenecek tören öncesinde Erdoğan Demirören'in oğlu Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören taziyeleri kabul etti.

        YILDIRIM DEMİRÖREN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        Erdoğan Demirören'in oğlu TFF Başkanı Yıldırım Demirören babası için düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri kabul etti. Oldukça üzgün olan Demirören gözyaşlarını tutamadı.

        TAZİYE ZİYARETLERİ GÜN BOYU SÜRDÜ

        Demirören ailesinin Kanlıca'da bulunan evine sabah saatlerinde taziye ziyaretine gelenler arasında Şevket Sabancı, Demet Sabancı, Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı ve eski UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin ve Emir Sarıgül de yer aldı. Yıldırım Demirören'in, taziye ziyaretine gelen Şevket Sabancı'yı uğurladığı görüldü.

        Demirören ailesinin Kanlıca'da bulunan evine taziyeye gelenler arasında Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, CNN Türk Genel Müdürü Bora Bayraktar ve CNN Türk Haber Koordinatörü İrfan Sapmaz, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Semahat Arsel, Çiğdem Simavi, işadamı Hüsnü Özyeğin, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay ve Fanatik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necil Ülgen de yer aldı. Mustafa Çalışkan ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yaparak, "Memlekete çok hizmeti olan özel bir insandı. Allah rahmet eylesin" dedi.

        Taziye ziyareti sonrası açıklama yapan Ekmeleddin İhsanoğlu, “Çok değerli bir sanayici ve dostumuzu kaybettik. Erdoğan Demirören bey bu memlekete çok büyük hizmetler yaptı. Erdoğan'ın çok önemli bir özelliği var onu da herkes bilmez; sanatseverdi, kültür mirasına büyük katkıları olmuştur. Osmanlı dönemi Türk İslam Sanatı eserlerinden oluşan çok kıymetli bir koleksiyonu vardı. Evi bir nevi müzeydi. Sanat değeri yüksek bir insandı" dedi.

        "TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BÜYÜK BİR KAYIP"

        Hüsnü Özyeğin ise “Erdoğan Bey benim 45 yıllık dostumdu. Onu kaybetmek sadece benim açımdan değil, tüm Türkiye için çok önemli büyük bir kayıp. Yaptıkları şeyler, bıraktığı eserler onun en önemli mirası olmuş oldu. En son iki ay önce ofisine gittim ve hastanede ziyaret ettim ama kendisini göremedim. Hep çalışırdı, Çalışkan bir insandı. Torunu da 15 gün sonra Özyeğin Üniversitesi'nden mezun olacaktı, onu görememesi yazık oldu" diye konuştu.

        REKLAM

        SANAT VE SİYASET DÜNYASINDAN ZİYARETLER

        Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ taziye ziyaretine gelenler arasındaydı. Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Erdoğan amca çocukluğumuzdan beri tanıdığımız biriydi. Çocuklarıyla birlikte büyüdük. Sonra bizim çocuklarımız birlikte büyüdü. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Türkiye için de önemli bir iş adamıydı. Herkesin ve ailenin başı sağ olsun" diye konuştu.

        "TÜRKİYE'DE ÖNEMLİ YATIRIMLARA İMZA ATTI"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mustafa Ataş da, “Türkiye sanayi ve üretime büyük katkıları olmuş bir iş adamını kaybettik. Kendisini 30-40 yıldan bu yana takip ettiğim bir iş adamıydı. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Önemli kilit taşlarından biriydi. İş dünyasına ve spor dünyasına büyük katkıları olmuştur" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ise, "Önemli bir sanayiciydi, Türkiye'de önemli yatırımlara imza attı. Çok büyük kitlelere iş yarattı. Önemli miktarda vergi verdi. Kendisine rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

        "ÇOK HAYIRSEVER BİR İŞ ADAMIYDI"

        Sanatçı Erol Evgin ise, "Türk ekonomisine, Türk sanayisine, Türk sporuna, Türk Kültür ve sanatının çok yakından bildiği ve tanıdığı bütün bu branşlarda çok büyük çalışmaları olmuş, çok başarılı çok hayırsever bir iş adamıydı. Bizim de dostluğumuz yaklaşık 40 yıla yakındı. Müzikal oynadığımız yıllarda, Egemen Bostancı'nın da yakın arkadaşıydı. Dolasıyla bizim de Erdoğan ağabeyimizdi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerine, herkese baş sağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa