Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret edecek - 29 Ekim Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

        "YÜZÜNCÜ YILA ULAŞMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajı aktararak şunları kaydetti: "Aziz Atatürk, milletçe en büyük eserim dediğin Cumhuriyet'in 100.yılına ulaşmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Her bir anı ülkemize ve milletimize hizmetle geçen 21 yıllık iktidarımız döneminde emanetinize hakkıyla sahip çıkmaya çalıştık. Türkiye'yi, tarihinin yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak, Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmakta kararlıyız. Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir. Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun."

        Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar, yüksek yargı üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100´üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında 100 Eser' isimli yağlıboya resim sergisinin açılışı yaptı, tebrikleri kabul etti.

        Törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bakanlar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasiler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları ile yabancı misyon şefleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bayram tebriklerini sundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan duvara imza attı
        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan duvara imza attı

        Davetliler, salonda bulunan şehir hastanelerinden köprülere, camilerden stadyumlara, Bilişim Vadisinden Kızılelma'ya kadar dev eserlerin yağlı boya tablolarını inceledi.

        Davetliler ayrıca salonunda bulunan yağlı boya tablosuna imzalarını atarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´na dair duygularını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tebrikleri kabul ettikten sonra salonda davetliler ile bir süre sohbet etti.

        TEBRİKLERİN ARDINDAN RESEPSİYON VERİLDİ

        Davetliler, tebriklerini iletmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Cumhuriyetin 100. yılına özel verilen resepsiyona katıldı.

        Davetlilere, Hazine ve Maliye Bakanlığının, Cumhuriyetin 100. yılına özel bastırdığı hatıra "5 Türk lirası" madeni para ile PTT'nin hazırladığı 100. yıl hatıra pulu takdim edildi.

        Resepsiyona katılanlar, üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu ile 100. yıl logosunun yer aldığı tabloya da günün anısına imza attı.

        "CUMHURİYET'İN 100.YILINDA 100 ESER"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tebrikleri kabul ettiği alanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kadar görev yapan tüm cumhurbaşkanlarının yağlı boya portreleri yer aldı.

        Salonda, "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Eser" isimli sergi için hazırlanan yağlı boya eserler de sergilendi. Yağlı boya eserler arasında, AK Parti hükümetleri döneminde her alanda hayata geçirilen mega projeler ile TOGG, Fatih Sondaj Gemisi, Akıncı, Hürjet, Altay Tankı, Bayraktar Kızılelma, Milli Muharip Uçak Kaan, TCG Anadolu gibi dev savunma sanayisi projelerinin yağlı boya tabloları da yer aldı.

        Resepsiyona gelen davetlilere dağıtılan sergi takdim kitapçığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu ifadelerine yer verildi:

        "Milletçe, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Canları pahasına bu toprakları bizlere vatan kılan, Cumhuriyetimizi kurarak üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir ülke bırakan tüm kahramanlarını rahmetle ve şükranla yad ediyoruz. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millete efendilik yoktur, hizmet vardır tavsiyesinin ışığında, Ülkesini en çok seven ona en iyi hizmet edendir düsturuyla Türkiye ve Türk milleti için tam 21 yıldır gece gündüz demeden aşkla çalışıyoruz. Asırlık hizmet, yatırım, eser ve projeleri 21 yıla sığdırmanın haklı gururuyla 85 milyon el ele, gönül gönüle Türkiye Yüzyılını inşa ediyoruz. Son 21 yılda ülkemize kazandırdığımız muhteşem yatırımları bir araya getiren Cumhuriyet’in 100üncü Yılında 100 Dev Eser Sergisi tarihe düştüğümüz bir nottur. Her biri milletimizin birer gurur abidesi olan bu hizmetlerin inşasında rol olan, emek veren, katkı yapan herkese en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'yi hedefleriyle buluşturmak, Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı haline getirmek için ülkemize yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin ruhları şad, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun."

        Erdoğan, 19.23'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 100. Yıl Hitabı'nı gerçekleştirecek.

        REKLAM

        *Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa