Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Dengir Mir Mehmet Fırat yaşamını yitirdi! Dengir Mir Mehmet Fırat kimdir?

        Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat 75 yaşında yaşamını yitirdi.

        HDP'den yapılan açıklamada, "Önceki dönem Mersin milletvekilimizden Dengir Mir Mehmet Fırat, bu sabaha karşı Ankara Bayındır Hastanesi'nde yaşamını yitirmiştir. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

        Alınan bilgiye göre, Bayındır Hastanesinde yaklaşık 6 haftadır akciğer kanseri tedavisi gören Fırat, gece yarısı hayatını kaybetti.

        Fırat'ın cenazesi ikindi namazını müteakip Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARET ETMİŞTİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

        HASTANEDEN AÇIKLAMA

        Özel Bayındır Söğütözü Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ersel Düzgün, "Akciğer kanserinin yayılımına bağlı beyincik tümörü nedeniyle hastanemizde tedavi gören deneyimli ve saygın siyasetçi Dengin Mir Mehmet Fırat, 12 Temmuz saat 01.44'te Bayındır Söğütözü Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir." dedi.

        Düzgün, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın akciğer kanserinin yayılımına bağlı beyincik tümörü nedeniyle 2017 ve 2019 yıllarında hastanelerinin Beyin Cerrahisi Bölümü'nde ameliyat olduğunu ancak hastalığının ilerlemesine bağlı olarak tekrardan tedaviye başlandığını söyledi.

        Fırat'ın dün gece saatlerinde hayatını kaybettiğini aktaran Düzgün, şöyle konuştu:

        "Akciğer kanserinin yayılımına bağlı beyincik tümörü nedeniyle 2017 ve 2019 yıllarında hastanemizin Beyin Cerrahisi Bölümü'nde ameliyat olan ve sonrasında hastalığının ilerlemesine bağlı olarak hastanemizde tedavi gören deneyimli ve saygın siyasetçi Dengin Mir Mehmet Fırat, 12 Temmuz saat 01.44'te Bayındır Söğütözü Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Merhumun ailesine, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı dileriz"

        Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, geldiği hastanede Fırat'ın ailesine taziyelerini iletti.

        DENGİR MİR MEHMET FIRAT KİMDİR?

        Dengir Mir Mehmet Fırat, 8 Ağustos 1943'te Adıyaman Kâhta'da doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Münevver'dir.

        Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Dengir Mir Mehmet Fırat;avukatlık, çiftçilik ve ihracatçılık işiyle uğraştı. Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kurucular Kurulu Üyesi oldu.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Dengir Mir Mehmet Fırat, HDP Mersin Milletvekilliği de yaptı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa