Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA: Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı! Ekrem İmamoğlu'ndan yeni açıklama geldi

        CHP'li kaynaklar, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almak üzere il seçim kuruluna gitmek için davet edildiğini duyurmuştu.Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almak üzere Çağlayan Adliyesi'ne giriş yaptı. Yoğun bir izdiham yaşanan Çağlayan Adliyesi'ne güçlükle girebilen Ekrem İmamoğlu, buradaki İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından düzenlenen mazbatasını aldı.

        İmamoğlu, Twitter'dan "16 Milyon İstanbullunun mazbatasını alıyorum." paylaşımında bulundu.

        Eşi Dilekİmamoğlu'nun da eşlik ettiğiİmamoğlu'nu adliyenin C kapısı önünde partililerce coşkuyla karşılandı.

        Partilileri selamlayanİmamoğlu, mazbatasını almak üzere il Seçim Kurulu'nun bulunduğu kata çıktı. İmamoğlu'nun yoğunluktan dolayı basın açıklaması yapmayacağı belirtildi.

        CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıEkremİmamoğlumazbatayı almak için İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne doğru giderken, eşi Dilekİmamoğluile birlikte İl Seçim Kurulu'na gittiği araç içinde görüntülendi. Fotoğrafta eşi ile yanyana oturan Ekremİmamoğlugülümsediği görülüyor.

        CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamadaİmamoğlu'nun mazbatayı almak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gittiğini açıkladı.

        Kaftancıoğlu'nun bu açıklamasının ardından CHP'den birçok yetkili isim benzer açıklamalarda bulunarak adliyeye gittiklerini bildirdiler.

        İSTANBUL İÇİN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

        31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekremİmamoğlu4 milyon 169 bin 765, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım 4 milyon 156 bin 36 oy aldı.

        İstanbul Adliyesindeki İl Seçim Kuruluna gelen, CHP adına seçim işlerini takip eden avukat Mehmet Süleyman Türker, il seçim sonuçlarına ilişkin birleştirme tutanaklarını basın mensuplarıyla paylaştı.

        Tutanağa göre, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekremİmamoğluiçin 4 milyon 169 bin 765, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için 4 milyon 156 bin 36 oy kullanıldı.

        REKLAM

        Ayrıca Saadet Partisi Adayı Necdet Gökçınar 103 bin 364, Bağımsız Türkiye Partisi Adayı Selim Kotil 27 bin 87, Türkiye Komünist Partisi Adayı Zehra Güner Karaoğlu 10 bin 349, Vatan Partisi Adayı Mustafa İlker Yücel 15 bin 428, Demokrat Parti Adayı Ersan Gökgöz 22 bin 268, Demokratik Sol Parti Adayı Muammer Aydın da 30 bin 884 oy aldı.

        REKLAM

        İMAMOĞLU MAZBATASINI ALDI BASIN AÇIKLAMASINI İPTAL ETTİ

        Ekrem İmamoğlu mazbatasını almak için Çağlayan Adliyesi'ne geldi. İmamoğlu adliye içinde bulunan İl Seçim Kurulu'na geldi ve mazmatasını aldı. İmamoğlu, aşırı izdiham nedeniyle çıkıştaaçıklama yapmadı.

        İmamoğlu'nun, bu akşam Saraçhanebaşı'nda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda gerçekleşecek olan devir teslim töreninin ardından bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

        Çağlayan Adliyesi'nde bulunan İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu buradan Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na hareket etti.

        MANSUR YAVAŞ'TAN TEBRİK MESAJI

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yayınladığı mesajla, mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu'nu, İstanbul Belediye Başkanlığı görevi nedeniyle tebrik etti.

        EKREM İMAMOĞLU İSTANBUL BELEDİYESİ'NDE

        İstanbul Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, devir teslim töreni öncesi açıklama yaptı.

        "Bugün gönül daha ferah bir planlamayla süreci yönetmeyi isterdik onu belirteyim. Ancak İstanbul'daki bu süreç biraz farklı, hızlı, değişik biçimde işledi bugün. Şu an itibarıyla sizinle önce önümüzdeki programı paylaşmak istiyorum ki, telaş yaşamayalım.

        "HAFTA SONU BÜTÜN İSTANBULLULAR'LA BULUŞACAĞIZ"

        Burada birkaç cümle paylaşacağım, daha sonra yukarıda sayın Mevlüt Uysal'dan görevi devralacağım. Buradaki süreci oraya taşımazsanız hepinizden rica ediyorum. O taşıma süreci sizi de bizi de mutsuz eder. Oldukça kalabalık, her anında bize yardımcı olan birçok parti üst düzey yöneticilerimiz, vekillerimiz var. Yüzlerce insanımız bize katkı sundular.

        Yukarıda küçük bir makam odası, biz devir teslim yapıp, el sıkıştıktan sonra dışarıda otobüsün üzerinden hitap edeceğim. Cumartesi ya da Pazar günü bütün İstanbul halkını davet ederek süreci anlatacağımız bir buluşma gerçekleşecek. Yarın bu ilanı yapacağız. "Kadın, çocuk, yaşlı herkesi Saraçhane'ye bekliyoruz" diyeceğiz.

        "BU MAZBATAYI 16 MİLYON İNSANIMIZIN ADINA DEVRALDIM"

        Bugün mazbatamızı aldık. Çok onur duydum, mutluyum. Bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Hiç kimsenin birbirinden farkı olmaksızın, hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü olmaksızın tüm hemşehrilerim adına devralmanın, onurunu ve gururunu yaşıyorum. Asla vazgeçmediğimiz değerlerimiz var. Haktan, hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik.

        Toplumun demokrasiye olan inancından ve buna dönük mücadelesinden asla vazgeçmedik. Çok net ifade ediyorum bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle oluşturduğu, saygısıyla oluşturduğu birlikt ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik.

        "İSTANBUL BELEDİYESİ TÜM ALANLARI BUGÜN İTİBARIYLA AÇILMIŞTIR"

        Kimsenin hakkını yemedik ve kimsenin hakkını yedirtmeyiz dedik, bundan da vazgeçmedik. Mazbatımızı aldık, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sorumluluğumuzu biliyoruz, kentin ihtiyaçlarını bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini biliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tüm alanları şeffaf bir şekilde halkına, insanına bugün itibarıyla açılmıştır, açılacaktır. Bu şehrin yönetimini yürüten bu güzel kentin belediyesinin koridorları, makamları ve bu belediyede çalışan herkes bir kişiye, bir gruba ya da bir partiye diğerlerine hizmete değil 16 milyon insanına hizmet etmeye bugün itibarıyla başlamıştır.

        "İLGİLİ KURUMLARDAN SÜRECİ HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLAMASINI DİLİYORUM"

        Bu an itibarıyla devam eden süreçler var, bunun farkındayız. Şehrimizde yaşayanlarımızın huzuru ve mutluluğu için bir an önce bu süreçlerle ilgili net ifadelerini ilgili kurullardan elbette ki bekliyoruz. Bizim kafamız, zihnimiz, vicdanımız çok net. 16 milyon hemşehrimizin de aynı şekilde çok net, bunu biliyoruz. Bu sürecin de netleşmesiyle 17 gündür devam eden ve bugün sona eren belirsizliğin daha sonraki günlerde tartışma noktalarının da bertaraf edilmesi adına ilgili kurumları en hassas ve en hızlı bir şekilde süreci tamamlamalarını diliyorum.

        "HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN SIRA ŞİMDİ BİZDEDİR"

        Bütün bu duygularımla bu şehirde belediyenin kurulduğu ilk tarihten bugüne, emeği geçen, katkı sunan, iyi şeyler yapan ve bu şehri koruyan kim varsa herkese minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. Herkesten Allah razı olsun. Sıra şimdi bizde. Bu şehnrin doğasına, insanına özeni ana prensiph edinerek yol haritamızda tüm evrensel doğrularla bu şehirde yaşayan insanların maneviyatını, yaşam biçimini koruyorak yol yürüyeceğimizi, hizmet edeceğimizi hem duyuruyor ve hepinizin huzurunda söz veriyorum. Allah bizi mahçup etmesin.

        "KURUMUN FOTOĞRAFÇISI GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞACAKTIR"

        Ben yukarıya sayın belediye başkanından görevi devralmaya çıkıyorum. Orada bizim kurumsal fotoğrafçımız görüntüleri sizinle paylaşacaktır. Oraya yalnız çıkmamın daha isabetli olacağını biliyorum. İl Başkanlarımız orada. Sonrasında sizlerle beraber dışarıda otobüste halkımıza hitap edeceğiz. Daha sonrasında tekrar dediğim gibi tüm İstanbullu hemşehrilerimi bu hafta sonu Cumartesi ya da Pazar günü saatini yarın bildirmek üzere sizlere duyuracağımızı belitiyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum."

        EKREM İMAMOĞLU UYSAL'DAN GÖREVİ DEVRALDI

        İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev devir teslimi gerçekleşti. İstanbul İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'ye gelen Ekrem İmamoğlu, kokteyl salonunda meclis üyelerine hitap ettikten sonra başkanlık makamına geçti.

        Mevlüt Uysal tarafından karşılanan İmamoğlu, görevi önceki başkandan aldı. Uysal, başkanlık mührünü İmamoğlu'na verdikten sonra kısa bir açıklama yaptı.

        Nihayetinde İstanbul halkının verdiği emaneti taşımakla görevli olduklarını dile getiren Uysal, "Bu seçimde, süreci hep beraber takip ettik. Şu anda, İstanbul İl Seçim Kurulu, mazbatayı Ekrem Bey'e verdi. Biz de emaneti, seçim hukuku gereği Ekrem Bey'e devrediyoruz. Süreci hep beraber takip ediyoruz. Nihayetinde halkın emanetçisiyiz. Bu emaneti şimdiye kadar taşıdık ve Ekrem Bey'e teslim ediyoruz. Mührü veriyoruz. Kendisine hayırlı olsun diyoruz." diye konuştu.

        Uysal'dan sonra konuşan İmamoğlu, görevi kendisine devreden başkana teşekkür etti.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamının 16 milyon insanın bir emaneti olduğunu belirten İmamoğlu, "Bu emanet bizler için çok kutsaldır. Görev süremiz boyunca bu emanete hizmet etmekten elbette onur duyacağız. Geçmişten bugüne kimin emeği geçmişse, bu şehre kim hizmet etmişse onlara yürekten minnet ve şükran duygularımı belirtmek istiyorum." dedi.

        "Bu makam bizden sonra başkalarına nasip olacaktır" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

        "İnşallah biz layıkıyla bu makamı kişilere devrederken aynı centilmenlikle devrederek onlara 'yolunuz açık olsun ' demeyi Allah bize nasip eder. Bu kavramlarla, sayın başkana teşekkür ediyoruz. İstanbulumuza ve Türkiyemize hayırlı uğurlu olsun."

        BİRBİRLERİNE ÇİÇEK SUNDULAR

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mevlüt Uysal devir teslim töreninin ardından birbirlerine çiçek verdiler. Devir teslim törenine Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da katıldı.Törenepartililer, milletvekilleri ve CHP'li yöneticiler de eşlik etti.

        EKREM İMAMOĞLU HALKA HİTAP ETTİ

        Devir teslim töreninin ardından kendisini dışarıda bekleyen kalabalıklara seslenen İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

        Kimsenin hakkını yemedim, kimseye de hakkınızı yedirmeyeceğim. Güzel insanlar, değerlerimiz var, inancımız var, ahlâkımız var, vicdanımız var, bunlardan ayrılmayacağız. Size net olarak ifade edeyim, küskünlüklerinizi, kızgınlıklarınızı, ayrılıklarınızı her şeyinizi bir kenara koyun. Artık iyi düşünce, pozitif bakış, bu şehrin insanlarına kucaklayan bir anlayışa hep birlikte sahip olalım. Kimsenin üşümesine fırsat tanımayalım, kimsenin aç kalmasına bu şehirde fırsat tanımayalım. Sokağınızda bugüne kadar sizi kutuplaştıran, sizi ayrıştıran hangi unsurlar varsa ve ayrı düştüyseniz ve selam borcunuzun olduğunu düşündüğünüz bir komşunuz, hemşehriniz varsa lütfen bu kardeşiniz, bu yol arkadaşınız sizden rica ediyor. Bugün buradan ayrıldıktan sonra gidin onun elini sıkın, ona benim kucak dolusu sevgilerimi iletin.

        "CHP, İYİ PARTİ, AK PARTİ, MHP, HDP, SAADET PARTİLİLERE HİZMET EDECEĞİM"

        Esas olan bu şehre, memlekete, bu dünyaya hizmet. Biz bunun dışında kendine, kişiye, partilere, gruplara, ona buna hizmeti reddediyoruz. Biz bu ülke insanına ve bu şehrin insanına hizmet etmeye geliyoruz. Bakın bir şey söyleyeyim, efendim ben herkese hizmet edeceğim, CHP'lilere, İYİ Partililere, AK Partililere, MHP'lilere, HDP'lilere, Saadet Partililere hizmet edeceğim. Kardeşim, benim hemşehrim, benim vatandaşım bu ülke için herkes teminat olacak. Bu şehir için herkes teminat olacak. Ben hiçbir insanımı, hemşehrimi ayırt etmeyeceğim.

        "BENİM ELİM HER ZAMAN SİZİN ELİNİZDE OLACAKTIR"

        Çocuklarımın sadece birisi burada. İkisi gelemedi ama çocuklarımın huzurunda söz veriyorum, bu şehrin çocukları benim çocuklarım. Bu şehrin gençleri benim gençlerim. Ben onların Ekrem abisi, arkadaşı olmaya geliyorum. Bu şehrin kadınlarına eşimin huzurunda söz veriyorum. Bu şehir kadın dostu bir şehir olacak. Emeğiyle, yaşamıyla, hayata katılmasıyla kadın dostu bir şehir olacak. Ben tüm hemşehrilerime, dostlarıma zihinlerindeki tüm olumsuz düşüncelerinden sıyrılıp, çok çalışacağımız günlerin başladğını hatırlatıyorum. Sizlerin oy versin vermesin belediye başkanıyım. Ben bu şehrin her insanının oy versin, vermesin her insanının yol arkadaşlığına talibim. Yol arkadaşlığı bu şehirde yere düşen bir vatandaşım varsa onun elinden tutup ayağa kaldırmaktır. Benim elim sizin elinizde olacak her zaman.

        "EĞER TÖKEZLERSEM BENİ ELİMDEN TUTUP KALDIRIR MISINIZ?"

        Sizden bir söz istiyorum. Bir gün olabilir, hata yapabilirim, eksiğim olabilir. Tabiri caizse ayağım tökezleyip, yere düşebilirim. Benim elimden tutup, 16 milyon insan olarak ayağa kaldırmaya var mısınız? İşte ben sizin yol arkadaşınız olmaya geldim. Bu süreçte, bu 17 günde özellikle sürecin sağduyulu bir şekilde teminat altında olması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle o çuvalların başında bekleyen demokrasinin bekçilerine teşekkür ediyorum. Ben bu sürece katkı sunan ve hiçbir şekilde başından ayrılmayan genel başkan yardımcılarıma, grup başkan vekillerime, milletvekillerime teşekkür ediyorum. Bu şehrin bu sürecinde benim özellikle adaylığımdan bugüne iki ittifak partisi olan benim partim, beni yetiştiren bugüne getiren beni bu şekilde sizlerle buluşturan, tanıştıran partime, Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür ediyorum.

        "OY VERSİN VERMESİN BÜTÜN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

        Partimin genel başkanına, tüm ilgisiyle, tüm güveniyle benim yanımda sımsıkı duran Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Aynı şekilde benim bu sürecime tüm içten duygularıyla ve tüm destekleriyle ittifakımız olan ve yanımda her zaman dimdik duran İYİ Parti'ye teşekkür ediyorum. Çok kıymetli genel başkanı sayın Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. Özellikle bu ittifak sürecinde yanımda olan, onların temsilcisi iki il başkanım da burada. Hem Canan Hanım'a hem Buğra Bey'e teşekkür ediyorum. İstanbul'un gönüllülerine, bu şehrin herkese bütün yaşayanlarına, oy versin vermesin bütün yaşayanlarına teşekkür ediyorum.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa