Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Son dakika: Borsa İstanbul'un yeni başkanı belli oldu - Borsa Haberleri

        Prof. Dr.ErişahArıcan, Borsa İstanbul'un ilk kadın başkanı oldu.

        Borsa İstanbul tarafından yapılan Genel Kurul toplantısına ilişkin açıklamada şöyle denildi:

        Borsa İstanbul A.Ş. Olağan Genel Kurul toplantısı, Borsa İstanbul İstinye Yerleşkesinde 27 Eylül 2018 Perşembe günü gerçekleştirildi. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan Genel Kurul’da Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya 2017 yılı finansal ve operasyonel performansı ile Borsa İstanbul’un stratejik yol haritasını içeren sunumunu gerçekleştirdi.

        Murat Çetinkaya, Genel Kurulu, stratejik ortaklıklar, koşullu hissedarlık pozisyonları, Nasdaq’ın yüzde 7 hisse satışı ve EBRD ile olan stratejik ortaklık konularında bilgilendirdi.

        Yıllık faaliyet raporu, 2017 faaliyet yılına ilişkin bağımsız denetim raporu, 2017 yılı faaliyet ve hesap dönemine ilişkin yıl sonu Bilançosu ve Kâr/Zarar Tablosu onaylandı.

        Kar Dağıtım Politikası onaylandı ve kâr dağıtımı yapılmasına karar verildi. Borsa İstanbul Bağış Politikasındaki değişiklikler onaylandı, Borsa İstanbul paylarının geri alım süreci konusunda Yönetim Kurulu yetkilendirildi.

        Yönetim Kurulu üyelerinin seçimine ilişkin yapılan oylama sonucunda Zafer Sönmez, Fahrettin Altun ve Ertuğrul Altın bağımsız yönetim kurulu üyesi, Tevfik Eraslan ve Cem Demiroğlu yönetim kurulu üyesi olarak yeni Yönetim Kurulunda yer aldı.

        Mevcut Yönetim Kurulunda görev yapan üyelerden bağımsız yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Erişah Arıcan Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Murat Çetinkaya, Yunus Arıncı, Nicola Beattie, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tüzel kişiliğini temsilen Erhan Topaç’ın yönetim kurulu üyelikleri devam etti.

        REKLAM

        Prof.Dr. Erişah Arıcan, 12 Eylül 2018 itibariyle yapısı değişen ve başkanlığını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üstlendiği Türkiye Varlık Fonu'nun yönetim kuruluna atanmıştı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu ve üyelerini kabul etmişti. Kabulde Hazine ve Maliye Bakanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Başkan Vekili Berat Albayrak (sol 4), Türkiye Varlık Fonu Yönetimi kurulu üyeleri Selim Arda Ermut (sağda), Hüseyin Aydın (sağ 2), Rifat Hisarcıklıoğlu (sol 2), Erişah Arıcan (sol 3), Fuat Tosyalı (solda) ve Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Genel Müdürü Zafer Sönmez (sağ 3) yer aldı

        Prof. Dr. Erişah Arıcan kimdir?

        Mardin, Derik doğumlu olan Prof. Dr. Erişah Arıcan, akademik kariyerine 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İktisat-Maliye Kürsüsünde araştırma görevlisi olarak başladı. 1990'da M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'ne geçen Arıcan, 1991'de "Merkez Bankası ve Parasal Büyüklüklerin Denetimi” konulu doktora tezi ile doktor unvanını aldı.

        Prof. Dr. Arıcan, 1999 yılında İktisat Politikası Bilim Dalında Doçent, 2005 yılında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık Bölümünde Profesör unvanını aldı. 1998-2006 yılları arasında M.Ü Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Arıcan, 2006-2015 yılları arasında ise M. Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yaptı.

        2015 Ağustos ayında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmış ve halen bu görevi sürdürüyor. Prof. Dr. Arıcan, 2002 yılından günümüze M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Bankacılık Bölüm Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeliğiyle beraber 2015 Eylül ayından itibaren M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim Dalı Başkanlığı ve Yönetim Kuruluğu üyeliği görevini sürdürüyor.

        Prof. Dr. Arıcan’ın, Türkiye Ekonomisi, Ekonomik Sistemler, Para- Banka, Merkez Bankacılığı ve Uygulamaları, Finansal Piyasalar ve Kurumlar üzerine bir çok akademik çalışmaları ve kitapları bulunuyor. 1 Nisan 2016 tarihinde Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Prof. Dr. Erişah Arıcan, 12 Eylül'de de Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa