Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika! Beyaz Saray'da deprem etkisi yaratacak istifa!

        ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Nikki Haley'nin istifa ettiği bildirildi. Axios'un konuya yakın iki kaynağa dayandırdığı habere göre Başkan Donald Trump, Haley'nin istifasını kabul etti.

        Beyaz Saray'da bulunan Nikki Haley'nin istifasıyla ilgili Reuters'ınsorularını yanıtsız bıraktığı belirtildi.

        ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan açıklamada Haley'nin yıl sonunda görevi bırakacağı ifade edildi. Trump, Haley için 'benim için çok özel' ifadelerini kullandı.

        Nikki Haley,Ocak 2017'den bu yana ABD'nin BM Daimi Temsilcisi görevini yürütüyordu.İstifa edeceğini açıklayan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, 2020'deki başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını söyledi.

        BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN AÇIKLAMA

        Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley'in istifasını medyadan öğrendiklerini söyledi.

        Dujarric, Haley'nin istifa kararına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Burada, çoğumuz kararı sizin gibi medyadan öğrendik.'' dedi.

        Karardan daha önce haberleri olmadığını belirten Dujarric, ''Genel Sekreter (Antonio Guterres) Büyükelçi Haley'nin ortaya koyduğu mükemmel iş birliği ve desteğe teşekkür ediyor.'' ifadesini kullandı.

        Dujarric, Guterres ve Haley'nin çok verimli ve güçlü bir şekilde BM ile ABD arasındaki yapıcı ilişkileri teşvik etmek için çalıştıklarını ifade etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa