Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika: Çavuşoğlu tek tek aradı, yeni görevlerini söyledi!

        Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu dün gece bazıbüyükelçileri telefonla aradı ve yeni görev yerlerini tebliğ ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

        Buna göre, eski müsteşar yardımcılarından Cihad Erginay Türkiye'nin MadridBüyükelçiliğine, Kaan Esener Türkiye'nin Avrupa Konseyi Nezdindeki Daimi Temsilciliğine, Mehmet Kemal Bozay Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Nezdindeki Daimi Temsilciliğine, Murat Ateş BrazilyaBüyükelçiliğine, Ümit Yardım ViyanaBüyükelçiliğine atandı.

        Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Mehmet Samsar MoskovaBüyükelçisi, Kafkasya Orta Asya Rusya ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Şefik Vural Altay Buenos AiresBüyükelçisi olarak görevlendirildi.

        Bakan Çavuşoğlu'nun ataması yapılanbüyükelçileri aramaya devam ederek yeni görevlerini bildireceği öğrenildi.

        Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Vatikan Büyükelçiğine atandı. Dışişleri Bakanlığınca hazırlanan Büyükelçiler Kararnamesi'nde Göktaş, Vatikan Büyükelçisi olarak görevlendirildi.Gazeteci-yazar, ilahiyatçı, dinler tarihçisi, Vatikan uzmanı, çevirmen olarak tanınan Göktaş, CumhurbaşkanıErdoğan'ın ekibinde yaklaşık 8 yıl boyunca Basın Başdanışmanı olarak görevini sürdürdü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa