Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur istifa etti

        İstifası istenen isimler arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, basın toplantısında konuştu. Uğur, istifasını açıkladı.

        Uğur'un açıklamaları şu şekilde:

        Kendi adıma şunu söylemeliyim. Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. İcraatlarımı anlatmayacağım. Üzgünüm, kırgınım ama huzurluyum. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kalkmıştır. Külli iradeye teslim olarak cüzi irademle milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. Vicdan rahatlığı ile bu kararı almış buluyorum. Hepinize, bütün hemşehrilerime, uzun mesai yıllarımda bana destek olan aileme teşekkür ediyorum.

        5 BELEDİYE BAŞKANI İSTİFASINI AÇIKLAMIŞTI

        AK Parti'de daha önce istifaları istenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifalarını açıklamıştı.

        "Vefa da var, veda da var" demişti
        "Vefa da var, veda da var" demişti Uğur daha önce yaptığı açıklamada, "En son irade-i külliye ne derse o olur. Bu işin içinde vefa da var veda da var" açıklamasında bulunmuştu.

        İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANLARI

        22 Eylül 2017: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş

        2 Ekim 2017: Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş

        18 Ekim 2017: Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan

        23 Ekim 2017: Bursa Büyükşehir Belediye Recep Altepe

        28 Ekim 2017: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek

        30 Ekim 2017: Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur

        Erdoğan, "Balıkesir, Bursa ve Melih Bey'e istifa talebimiz iletildi" demişti
        Erdoğan, "Balıkesir, Bursa ve Melih Bey'e istifa talebimiz iletildi" demişti Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifası istenen belediye başkanları ile ilgili olarak Polonya ziyareti dönüşünce "İstanbul’da, Kadir Topbaş Bey, Çevre ve Şehircilik Bakanı’mızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi. Ardından Düzce’yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi. Zannediyorum dün veya bugün Niğde’nin istifasını verdiğini duydum. Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih Bey’e, bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde." açıklamasında bulunmuştu.
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa