Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın SON DAKİKA! Altın rekora doymuyor! 19 Şubat altın fiyatları - Altın Haberleri

        Altının gram fiyatı, güne artışla başlamasının ardından 313lira civarında el değiştiriyor. Gramaltın, dünaltının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanarak, günü yüzde 1,7 artışla 312,7 liradan tamamlamıştı.

        Yeni güne de değer kazancıyla başlayan ve 313,3 liraya kadar çıkanaltının gram fiyatının yanı sıra çeyrek altın da Kapalıçarşı'da 510 liraya dayandı. Cumhuriyetaltını ise 2.084 liradan satılıyor.

        Altının ons fiyatı ise dünkü hızlı yükselişin ardından bugün 1.610 doları test ederken, son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Altının on fiyatı en son 2013 yılında 1600 dolar eşiğini geçmişti.

        REKLAM

        Analistler, bugün itibarıyla koronavirüs salgınından dolayı ölenlerin sayısının 2 bini aştığını belirterek, salgının küresel ekonomiye olumsuz etkisine ilişkin araştırmaların küresel risk iştahının azalmasına neden olduğunu bildirdi.

        Azalan risk iştahınınaltıntalebini ve güvenli liman arayışını desteklediğine değinen analistler, koronavirüsü salgınının ekonomiye etkilerinin daha net bir şekilde görüleceği cuma günkü şubat ayı Satınalma Yöneticileri Endeksi verileri öncesindealtınfiyatlarındaki yükseliş eğiliminin korunabileceğine dikkati çekti.

        GRAM ALTINDA DİRENÇ 315 TL

        Analistler, dün uluslararası piyasalarda diğer para birimleri karşısında değerlenen dolara paralel dolar/TL'nin de yükseldiğini, bu nedenle gramaltındaki yükselişinin onsaltına göre daha hızlı olduğunu söyledi.

        Bugün yurt içinde saat 14.00'te açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararının beklendiğini anımsatan analistler, yurt dışında ABD Merkez Bankası'nın toplantı tutanaklarının dolar ve onsaltının yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydetti.

        Analistler, teknik açıdanaltının onsunda 1.610 doların, gramaltında ise 315 lira seviyesinin direnç konumunda olduğunu bildirdi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa